Zlato i dve bronze. Tri medalje za srpske paraolimpijce na EP u Sloveniji

Naši paraolimpijci osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu – zlatnu i dve bronzane.

 

Naši paraolimpijci osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu – zlatnu i dve bronzane.

Zlato je osvojila Borislava Perić-Ranković u klasi T5, a bronzane Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5. Naši takmičari su još jednom pokazali da su heroji i da im u stonom tenisu nema ravnog. Odmah posle uspeha, na adresu šampiona stigla je i čestitka ministra sporta i omaldine Vanje Udovičića.

– Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naši sjajni paraolimpijci još jednom su pokazali da kada nastupaju za svoju Srbiju niko ne može da ih zaustavi na putu ka medaljama! Naši šampioni osvojili su tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji – zlato je osvojila Borislava Perić Ranković, a bronze su osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća. Čestitam Borislavi, Nadi i Mitru, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom odličnom uspehu. Svaka čast – navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor: www.sport.blic.rs

Izvor: Tanjug

 

O tome i na:

– Zlato za Borislavu Perić Ranković

Laško – Naša paraolimpijka u stonom tenisu Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Laškom u kategotiji „T -5″ i „T-4″. Ona je u finalu bila bolja od Nemice Sandre Mikološek sa 3:1, po setovima 11:7,11:4,15:7 i 11:9-

Ona je u polufinalu bila bolja od Britanke Su Girloj sa 3:0, po setovima 11:7, 11:6 i 11:4.

U muškoj konkurenciji u klasi „T-5“ naš reprezentativac u stonom tenisu Mitar Palikuća je na Prvenstvu Evrope za sportiste sa invalidetom osvojio bronzanu medalju pošto je u polufinalu izgubio od Turčina Alia Ostruka sa 3:1, po setovima 9:11, 6:11, 11:9 i 5:11.

„Svaki put kada se dođe do finala i jedna i druga strana želi da pobedi. Strpljenje i dobar tajming je presudan u finalu. Ovaj put je možda presudilo to što je Nemica imala toliko želju da osvoji to zlato koje joj je pre četiri godine izmaklo posle duela sa mnom, na isti način. Nadam se da ćemo igrati još dosta finala i da će se završiti u moju korist. Završilo se onako kako sam najmanje očekivala s obzirom na to da kada ste favorit jako teško odbraniti zlato“, kazala je naša zlatna stonoteniserka.

Izvor: www.rtv.rs

– Тri medalje za srpske paraolimpijce na EP u Sloveniji

Srpski paraolimpijci osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu i stonom tenisu – zlatnu i dve bronzane. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su paraolimpijskoj reprezentaciji Srbije.

Nakon trodnevnog takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji naša paraolimpisjka reprezentacija u stonom tenisu osvojila je tri odličja, zlatnu Borislava Perić-Ranković u klasi „T-5″ i „T- 4″, bronzanu Nada Matić u istoj klasi i Mitar Palikuća u klasi stonotenisera „T -5″.

Čestitka predsednika Vučića

„Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Sloveniji: Borislavi Perić Ranković zlatnu, a Nadi Matić i Mitru Palikući bronzanu medalju. Uveren sam da će naši paraolimpijci u nastavku ekipnog takmičenja postići izuzetne rezultate“, istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Čestitka premijerke Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskim paraolimpijcima.

„Još jednom ste se popeli na pobedničko postolje i Evropi pokazali da ogromnu istrajnost i sportski duh uvek nosite u sebi, a da vas želja za pobedom motiviše da Srbija ostane zemlja najboljih paraolimpijaca. Ne postoje prepreke koje vas mogu zaustaviti. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično, želim vam još mnogo novih sportskih uspeha““, poručila je premijerka Brnabić.

Čestitka ministra Udovičića

Na velikom uspehu, paraolimpijcima je čestitao i ministar omladine i sporta.

„Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naši sjajni paraolimpijci još jednom su pokazali da kada nastupaju za svoju Srbiju niko ne može da ih zaustavi na putu ka medaljama! Naši šampioni osvojili su tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji – ZLATO je osvojila Borislava Perić Ranković, a BRONZE su osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća! Čestitam Borislavi, Nadi i Mitru, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom odličnom uspehu! Svaka čast!!!“, navodi se u čestitki ministra Vanje Udovičića.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: RTS, TANJUG