Međugeneracijska solidarnost na Zvezdari

Program je besplatan, dostupan osobama sa invaliditetom i otvoren za sugrađane sa Zvezdare i drugih opština.

Foto: GO Zvezdara / Promo Dani seniora na Zvezdari

 

Beograd – „Dani seniora na Zvezdari 2017“ održaće se ove nedelje od ponedeljka do petka. Svečano otvaranje je bilo u 11 časova na platou ispred upravne zgrade opštine.

Manifestacija koja se održava sedmi put, ima za cilj skretanje pažnje pojedinca i javnosti na potrebe, kapacitete, mogućnosti, kao i dragocenosti starijih sugrađana. Povod za organizovanje događaja je obeležavanje Međunarodnog dana starijih – 1. oktobra, a budući da je Vlada Srbije ovu godinu proglasila godinom međugeneracijske solidarnosti, sadržaj programa je dodatno fokusiran na važnost i vradnost međugeneracijske solidarnosti i razumevanja.

Program „Dani seniora na Zvezdari 2017“ je svojim konceptom u direktnoj korelaciji sa programom „Dana evropske baštine“, a promoviše tedenciju pamćenja i sećanja kao važan deo kulturnog i socijalnog nasleđa i tradicije koji svako društvo čini snažnijim i boljim, solidarnijim i humanijim.

Program je besplatan, dostupan osobama sa invaliditetom i otvoren za sugrađane sa Zvezdare i drugih opština. Moto ovogodišnje manifestacije je „Međugeneracijski i solidarno“.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: S. Milošević

O tome i na:

– Међугенерацијска сарадња и солидарност на Звездари – www.beograd.rs

 Počinju „Dani seniora na Zvezdari 2017“ – www.zvezdara.rs

– Dani seniora na Zvezdari. Besplatne škole računara i engleskog, ali i friziranje i šminkanje – www.blic.rs