Rešenje za bahatost Iz „Čistoće“ otkrivaju ko gura kontejnere na parking za osobe s invaliditetom

U Ulici cara Dušana na Dorćolu postoji problem sa vozačima koji samoinicijativno pomeraju kontejnere za odlaganje otpada i ostavljaju ih na mesto rezervisano za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, navode u „Gradskoj čistoći“.

Foto: RAS Srbija ... ali ih bahati vozači premeste tamo gde njima odgovara - na mestu rezervisanom za vozila osoba sa invaliditetom

 

 

Beograd – U Ulici cara Dušana na Dorćolu postoji problem sa vozačima koji samoinicijativno pomeraju kontejnere za odlaganje otpada i ostavljaju ih na mesto rezervisano za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, navode u „Gradskoj čistoći“.

U „Čistoći“, nakon što je „Blic“ juče ukazao na bahato „parkiranje kontejnera na obeleženo mesto za parkiranje, ukazuju na to da se ne radi o nemaru zaposlenih u ovom gradskom preduzeću, nego upravo o nesavesnim vozačima.

– S obzirom na to da je najčešće mesto koje je rezervisano za osobe sa invaliditetom prazno, onda im je najlakše da tu pomere kontejnere i oslobode sebi obližnje mesto za parkiranje – objašnjavaju u „Čistoći“ i dodaju da je rešenjem gradskog Sekretarijata za saobraćaj predviđeno da u Ulici cara Dusana kod objekta sa kućnim brojem 14 budu postavljena četiri nadzemna kontejnera za odlaganje otpada.

– Ekipe JKP „Gradska čistoća“ prilikom pražnjenja kontejnera redovno, prema utvrđenoj dinamici, ostavljaju kontejnere na mesto koje je za njih određeno rešenjem, međutim nesavesni sugrađani i pored naših apela pomeraju iste i time otežavaju parkiranje vozila osobama sa invaliditetom – navode u „Čistoći“, uz apel Beograđanima da ne pomeraju kontejnere, da vode računa o sugrađanima za koje su ta mesta označena i da nedolično ponašanje prijave saobraćajnoj policiji da bi se sprečilo dalje bahato ponašanje pojedinaca.

Izvor: www.blic.rs

Autor: M. Milojković