Humanost ne poznaje granice: Banjalučanin komšiji olakšao život automobilom za osobe sa invaliditetom

Ljudska humanost i dobrota ne poznaju granice.

Foto: rtrs.tv / RAS Srbija Stanoja presrećan zbog novog automobila

 

 

Ljudska humanost i dobrota ne poznaju granice. Pokazao je to i Đurađ Marjanac iz Borkovića kod Banjaluke, koji, iako već dugi niz godina živi u Švajcarskoj nije zaboravio gde je rođen. Nije zaboravio prijatelje i komšije kojima je njegova pomoć potrebna.

Komšiji Stanoju Davidović kupio je automobile koji je prilagođen osobama sa invaliditetom i tako mu olakšao život. Stanoja više neće morati biti stalno u kući, niti će morati tražiti pomoć komšija kada mu treba prevoz za odlazak kod doktora. Iako su oni to uvek drage volje činili za njega.

Stanoja Davidović, presrećan zbog gesta svoga komšije radosno govori da mu je posebno drago zbog toga što više neće biti “vezan” za kuću.

– Malo mi je nezogodno, ne mogu baš najbolje pričati od dragosti. Prije nisam imao automobi, sada imam, mogu otići doktoru. Hvala puno Leli – zadovoljan je Stanoja.

Đurađ, ili kako ga u selu zovu – Lela, još kao dete pomagao je svom komšiji kako je mogao. U dečačkim danima, malim uslugama, danas automobilom.

– Znam ga odmalena, znam kako živi. Nije imao automobile, bila mi je želja da pomognem i da pokažem kako bi i drugi mogli da pomognu, ne samo njemu, već i drugim ljudima kojima je pomoć potrebna – kaže Đurađ.

Komšije imaju samo puna usta hvale i za jednoga i za drugoga.

– Kako sreće da je ovakvih ljudi malo više. Ovo je jedino što je Stanoja sada mogao dobiti, jer je “privokan” za kuću – priča Dmitar Pavlović, komšija, prenosi RTRS.

Objavljeno: 18. 07. 2017.

Izvor: www.blic.rs

Autor: E. B.