„Fer plej Pantelej“ od jula do septembra u Kamenici

Od jula do septembra omladinski kamp u Kamenici biće domaćin omladinske olimpijade sporta i znanja „Fer plej Pantrelej“.

Foto: facebook.com/pg/FerPlejPantelej

 

Od jula do septembra omladinski kamp u Kamenici biće domaćin omladinske olimpijade sporta i znanja „Fer plej Pantrelej“.

Od jula do septembra omladinski kamp u Kamenici biće domaćin omladinske olimpijade sporta i znanja „Fer plej Pantrelej“. Osnovni cilj je pružanje podrške mladima iz ruralnih sredina u Nišavksom okrugu, mladih iz socijalno ugroženih porodica, pripadnici nacionalnih manjina i osobe sa invaliditetom. Projekat Fer plej Pantelej realizuje GO Panetelj uz podršku Ministarstva omladine i sport.

Od maratona, košarke, preko skoka u vis i u dalj, pa do pikada i šaha. Stotine mladih iz Niša i okoline imaće priliku da se u ovim sportovima oprobaju, takmiče a i osvoje nagrade.

„Svi učesnici će na kraju dobiti sertifikate i medalje, a učešće svih mladih je besplatno jer je sve to predviđeno projektom„, navodi Miloš Vidosaveljvić, iz Kancelarije za mlade GO Pantelej.

Ministarstvo omladine i sporta je za ovaj projekat izdvojila 2 miliona dinara, što je i omogućilo njegovu realizaciju.

„Mi ćemo, kao opština, ulagati sve što što možemo u mlade ljude i sportske aktivnosti. Radujemo se što smo prvi od svih gradskoh opština dobili priliku i podršku ministarstva da jedan ovako veliki projekat i realizujemo“, kaže predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

Objavljeno: 25. 06. 2017.

Izvor: www.niskevesti.rs

Autor: Tamara Milojević