NZS: Aktivne mere zapošljvanja za više od 1.700

Aktivnim merama zapošljavanja na području niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, od febrara do sada obuhvaćeno je više od 1.700 nezaposlenih.

Ilustracija, posao, foto: wisegeek.com

 

Niš – Aktivnim merama zapošljavanja na području niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, od febrara do sada obuhvaćeno je više od 1.700 nezaposlenih.

„Od 11 mera aktivne politike zapošljavanja za koje je početkom godine raspisan konkurs kvote su ispunjene za javne radove i samozapošljavanje, a ostali pozivi su još otvoreni“, izjavila je zamenica direktora niške filijale NZS Nataše Stanković.

Prema njenim rečima, niška filijala NSZ odobrila je sredstva za samozapošljavanje 174 lica, od kojih su šest osobe sa invaliditetom, a šest Romi.

Učešće u javnim radovima, dodala je, odobreno je za 253 lica, od kojih su 111 osobe sa invaliditetom.

„Za ove aktivne mere zapošljavanja, kao i za sve ostale, mogu i dalje da se podnose zahtevi i biće razmatrani ukoliko filijala dobije dodatna sredstva za te namene“, kazala je Stanković.

Ona je podsetila da su javni pozivi za sve aktivne mere zapošljavanja, poput stručne prakse i obuke za poznatog poslodavca, otvoreni do novembra.

Uskoro će, dodala je Stanković, biti raspisani javni pozivi za realizaciju programa i mera Aktivne politike zapošljavanja uz pomoć lokalnih samouprava.

„Filija Niš će u saradnji sa opštinama izdvojiti još oko 100 miliona dinara za ; aktivne mere zapošljavanja“, naglasila je Stanković.

Prema njenim rečima, u Nišu će uz pomoć grada biti izdvojena dodatna sredstva za javne radove, za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, za subvencije za samozapošljavanje i za program stručne prakse.

Za te aktivne mere zapošljavanja u Nišu će biti izdvojeno 54,5 miliona dinara, s tim što će učešće grada biti 30 miliona dinara, a 24,5 miliona dinara obezbediće NSZ.

Objavljeno: 12. 06. 2017.

Izvor: www.b92.net

Izvor: BETA

O tome i na:

– NZS: Aktivne mere zapošljvanja za više od 1.700 – www,niske.rs