Рампе за спортисте са инвалидитетом

Спортски савез општине Апатин добио је две прилазне рампе за особе са инвалидитетом које ће им олакшати коришћење теретане и других просторија ове институције.

Фото: Општина Апатин

 

Апатин: Спортски савез општине Апатин добио је две прилазне рампе за особе са инвалидитетом које ће им олакшати коришћење теретане и других просторија ове институције.

Секретар Спортског савеза Слободан Бачић је рекао како је иницијатива потекла од нашег репрезентативца у кошарци у колицима Горана Везмара који је изразио жељу да рампе буду постављене, јер има доста особа са инвалидитетом који би користили спортске терене и теретану.

„Увидели смо да постоји тај проблем и уз договор са Гораном смо средили прилаз теретани и нашим просторијама. Мислим да је ово један корак напред и можда једна иницијална каписла како би се и на другим местима прилази адекватно уредили“,рекао је Бачић.

Везмар се захвалио Спортском савезу и локалној самоуправи што су му изашли у сусрет и обезбедили адекватне услове да се припрема за наступајуће Европско првенство за које се тренутно спрема апатински репрезентативац.

„Изузетно ми је драго да смо успели решимо прилаз теретани што ће ми помоћи у свакодневним тренинзима које обављам у теретани. Ово ми је олакшало рад јер не морам да тражим помоћ како бих ушао у теретану и спремао се за првенство које ми предстоји“, изјавио је Горан Везмар.

В. Х.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: V. H.