Vidić: Jednog dana biću selektor

U Srbiji je Nemanja Vidić bio i u ulozi promotera akcije koju Mančester junajted i „Eurobanka“ vode na promociji humanih vrednosti, pošto je u sklopu akcije nove četvorogodišnje saradnje 10. maja data posebna podrška Sportskom savezu invalida Srbije.

Foto: N. Paraušić

 

U Engleskoj se školuje za trenera, Zvezda je velika ljubav, a sanja klupu „orlova“. Teška srca čestitka za Matića.

Nemanja Vidić je osvedočeni šampion. Stao je u red legendarnih kapitena slavnog Mančester junajteda, a od danas je domaćin svom bivšem klubu u Beogradu. Na pitanja o Junajtedu, Zvezdi, reprezentaciji Srbije, uspesima i neuspesima odgovarao je sa nešto većim žarom nego dok je igrao fudbal.

U Srbiji je bio i u ulozi promotera akcije koju Mančester junajted i „Eurobanka“ vode na promociji humanih vrednosti, pošto je u sklopu akcije nove četvorogodišnje saradnje 10. maja data posebna podrška Sportskom savezu invalida Srbije.

– Najlepše dane u karijeri proveo sam u Mančester junajtedu i Crvenoj zvezdi. Kao i svi dečaci, maštao sam da jednog dana zaigram za slavni klub kao što je Junajted. Moji snovi su se ostvarili 2006. godine i trajali su punih osam godina – kaže Vidić.

Na pitanje da li mašta i da jednog dana postane trener Zvezde, Vidić je imao spreman odgovor:

– Školovanje za profesionalnog trenera sam počeo u Srbiji, a završiću ga u Engleskoj. Ne znam koliko je realno da jednog dana postanem trener Zvezde, ali možda mi je konačan cilj da jednom sednem na klupu reprezentacije svoje zemlje.

U karijeri dugoj 16 godina, od subotičkog Spartaka, preko Zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera bilo je trenutaka za sećanje i za zaborav.

– Kruna moje karijere i ubedljivo najlepši trenutak je titula prvaka Evrope sa Junajtedom u Moskvi 2008. godine i to na stadionu Spartaka sa kojeg sam otišao dve godine ranije. A, dva najteža trenutka su porazi u finalima Lige šampiona od Barselone 2009. i 2011. – kaže Vidić.

Nekadašnji as i u nacionalnom timu, sa pažnjom prati put sadašnjih „orlova“ ka Rusiji.

– Gledao sam premijerni meč selektora Slavoljuba Muslina sa reprezentacijom protiv Iraca i još nekoliko utakmica posle toga. Mislim da nemamo razloga da strahujemo za učešće na Mundijalu. Selektor veoma odlično radi svoj posao i dobro je to što ga igrači pažljivo prate. Imamo veoma dobar tim. Uostalo, i dalje verujem da Srbiji niko ništa ne može ako ona igra svoj najbolji fudbal – zaključuje Vidić.

Humani fudbal
Sportski savez invalida Srbije je prvi put od osnivanja oformio svoj fudbalski tim, a Nemanja Vidić je danas izveo počasni udarac na revijalnom meču sa zaposlenima u „Eurobanci“, na fudbalskom terenu u Sportskom centru Novaka Đokovića na Dorćolu.

O još jednom Nemanji…
Možda je u Premijer ligi važno zvati se Nemanja. Vidić ili Matić… Ovaj prvi je pet puta dizao pehar sa Mančester junajtedom, ovaj drugi će možda već sutra da postane šampion Engleske sa Čelsijem.
– Nisam baš, kao navijač Mančester junajteda, srećan što Čelsi osvaja titulu, ali šta da se radi. S druge strane, drago mi je da Srbi i dalje nešto znače u Premijer ligi – kaže Vidić kroz širok osmeh.

Objavljeno: 10. 05. 2017.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: N. Iljukić