Nove usluge za osobe sa invaliditetom na Vračaru

Nove usluge za osobe sa invaliditetom na Vračaru.

 

 

Nove usluge za osobe sa invaliditetom na Vračaru.

Beograd – Na info-pultu u Uslužnom centru osobe sa invaliditetom mogu da dobiju informacije o aktuelnim obukama i kursevima, besplatnim programima, zapošljavanju, socijalnoj zaštiti, upravnim stvarima iz nadležnosti opštine, kao i o načinima za rešavanje problema sa kojima se svakodnevno susreću.

U cilju stvaranja uslova za pristupačnost informacija osobama sa invaliditetom,  Opština Vračar omogućila je nove usluge građanima.

Tu će biti dostupan i informativni materijal o radu Opštine Vračar na Brajevom pismu. Radno vreme info-pulta je utorkom i četvrtkom od 10 do 12 časova.

Usluga prevođenja na srpski znakovni jezik omogućava gluvim i nagluvim licima besplatno angažovanje gluvog relej tumača – posrednika u komunikaciji koji će prevoditi na srpski znakovni jezik u samoj opštini i po potrebi u javnim institucijama (škole, banke, pošte, MUP, Centar za socijalni rad, Poreska uprava i dr.). On će pružati informacije gluvim i nagluvim osobama o načinima ostvarivanja njihovih prava i interesa. Prevodioca možete zakazati elektronskim putem na i-mejl infozasve@vracar.rs ili slanjem sms poruke na 069/8851-130.

Na zvaničnom sajtu Opštine Vračar www.vracar.rs uvode se pristupačni formati informacija – govorne vesti i informacije, titlovi u video-snimcima, skajp veza, prevedene informacije i video-snimci na srpski znakovni jezik.

Nove usluge se pružaju u okviru javnih radova koje je odobrila Nacionalna služba za zapošljavanje, na kojima su angažovana lica iz kategorije teže zapošljivih i osobe sa invaliditetom.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo