Плешу и певају за Деју

Хуманитарни концерт ради прикупљања новца за терапије и прегледе једанаестогодишњег Дејана Деје Јаковљевића коме, у супротном, прети слепило, одржаће се 30. априла у 19 часова у на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта.

 

Нови Сад – Хуманитарни концерт ради прикупљања новца за терапије и прегледе једанаестогодишњег Дејана Деје Јаковљевића коме, у супротном, прети слепило, одржаће се 30. априла у 19 часова у на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта.

Том приликом гостоваће КУД-ови „Ђура Јакшић” из Српске Црње, „Будућност” из Добановаца, „Слобода” из Руменке, „Невен” из Новог Сада, Фолклорно удружење „Велико коло” из Ветерника и Хор „Исон” из Новог Сада. Улазнице су 300 динара и могу се купити на благајни СНП-а, а сав прикупљен новац биће уплаћен на рачун малог Деје.

И овај хуманитарни концерт организује Удружење грађана „Из другог угла” из Ветерника, које окупља особе с инвалидитетом без обзира на узраст, а чији је члан и Дејан. Наиме, тај момчић је прошле године у Русији имао ласерску операцију мрежњаче и том приликом су му уграђени импланти који држе очне јабучице. Будући да млади Ветерничанин залази у пубертет и да се развија, постоји бојазан да се нешто искомпликује, а свакако су му четири пута годишње до краја живота предвиђене терапије у Србији, док сваке друге године мора да иде на контролу, снимање и дијагнозу у Русију. Да би финансијски изгурао тај процес, годишње му је потребно више од 5.000 евра. За предстојећу, априлску терапију, његова породица прикупила је неопходних 600 евра.

Objavljeno: 26. 04. 2017.

Izvor: www.dnevnik.rs