Do pomoći muzikom i komedijom

Humanitarno veče „Svi za Deju“…održaće se večeras u 20 časova u restoranu „Beli dvori“ u Veterniku (Novosadski put 84). Nastupaće bend „Apsolutno romantično“, Zlatko Griva i stend-up komičari iz Novog Sada

 

Humanitarno veče „Svi za Deju“, radi prikupljanja novca za terapije i preglede 11-godišnjeg Dejana Jakovljevića kome preti slepilo, održaće se večeras u 20 časova u restoranu „Beli dvori“ u Veterniku (Novosadski put 84). Nastupaće bend „Apsolutno romantično“, Zlatko Griva i stend-up komičari iz Novog Sada. Akciju organizuje Udruženje građana „Iz drugog ugla“, koje okuplja osobe sa invaliditetom bez obzira na uzrast, a čiji je član i mali Deja. U restoranu će biti postavljena kutija u kojoj će svako ko želi i koliko može, imati priliku da ubaci donaciju.

Naime, Dejan je prošle godine u Rusiji imao lasersku operaciju mrežnjače i tom prilikom su mu ugrađeni implatati koji drže očne jabučice. Budući da mladi Veterničanin zalazi u pubertet i da se razvija, postoji bojazan da se nešto iskomlikuje, a svakako su mu četiri puta godišnje do kraja života predviđene terapije u Srbiji, dok svake druge godine mora da ide na kontrolu, snimanje i dijagnozu u Rusiju. Da bi se finansijski izgurao taj proces na godišnjem nivou je potrebno više od 5.000 evra. Za predstojeću, aprilsku terapiju, porodica je prikupila neophodnih 600 evra.

– Ne znam kako su se do sada snalazili, ali sada više nemaju ni te izvore, pa apelujemo na sve veće firme, ali i građane, da pomognu koliko mogu – ističe Sandra Tomić iz Udruženja.

S obzirom na to da je Dejanova majka Mirjana zaposlena u američkoj kompaniji auto-delova „Delfi“, njen poslodavac joj je izašao u  susret tako što su joj dali plaćeno odsustvo, a u planu je i da ostali zaposleni prikupe dodatnu pomoć.

Izvor: DNEVNIK – Novi Sad

Autor: L. Radovlački