Kratka klupa odnela trijumf

Sport invalida. Golbalisti treći u Tešnju.

Ekipe učesnice, Nihad Mujaković i Načelnik na otvaranju turnira

 

Sport invalida. Golbalisti treći u Tešnju.

Međunarodni golbal turnir održan je 18. marta u Tešnju (BiH). Učestvovalo je šest ekipa: Srbija, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska BiH i sastav grada domaćina.

Naša reprezentacija pojavila se u kombinovanom sastavu: Miloš Grlica (igrač i selektor), Miroslav Topalov Danilov (kapiten), Dejan Kostić (igrač), Dragan Sremčević (selektor). Ostvarene su pobede protiv ekipa: Hrvatske (13:3), Tešnja(17:9) i BiH (12:9). Naši golbalisti su poraženi od favorizovane Slovenije (12:3) i Crne Gore (10:6).

– Zbog ograničenih sredstava, na put smo vodili samo četiri igrača. Takozvana kratka klupa onemogućila nam je da budemo konkurentniji protiv odlične ekipe Crne Gore. Nedostajala nam je u finišu utakmice odbrana, u trenucima kada se lomio rezultat, kada je bilo nerešeno – kaže Miloš Grlica.

Selektori smatraju da ovi igrači, uz u Tešnju odsutne: Milana Petrovića, Žarka Ćuja, Milana Đilasa, Džavita Krujezija, Atile Molnara, Enisa Murine… ima budućnosti.

Legenda svetskog golbala, a sada deo selektorskog tandema Dragan Sremčević, iznosi pozitivne utiske:

– Reprezentacija Hrvatske, koja je iskusnija od naše, redovni učesnik evropskih prvenstava i svetskih IBSA igara. Više se ulaže i njih, znaju se u dušu. Međutim, naša ekipa, iako bez nekoliko pojedinaca, uspela je da dobije Hrvate. Ukoliko koncertacija koju smo imali na toj utakmici prenese i na druge mečeve, s pravom smatram da možemo biti konkurentni na Evropskom prvenstvu „C“ grupe.

Srpske golbaliste tokom proleća očekuju dva turnira u regionu, kao i kampovi.

Kostić iskoristio šansu

Kada nema dovoljno igrača, mladi dobijaju šansu, kao ovoga puta 19-godišnji Dejan Kostić, član Mladosti iz Beograda.

– Već nekoliko meseci sjajno radi i nadograđuje veliki talenat. Dejan je budućnost ne samo srpskog golbala, već i šire. Već sada mogu da kažem da je predvodnik mlade generacije i da je siguran putnik za Evropsko prvenstvo „C“ grupe u Moldaviji septembra ove godine, samo da ovako nastavi – zadovoljan je Grlica.

Objavljeno: 23. 03. 2017.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: D. Višnjić