Novo igralište za osobe sa invaliditetom

Udruženje „Parakvad VŠ“ i Grad Vršac organizuju humanitarni koncert 28. marta 2017. u 20.30 časova u Centru Milenijum, Vršac.

 

Udruženje „Parakvad VŠ“ i Grad Vršac organizuju humanitarni koncert 28. marta 2017. u 20.30 časova u Centru Milenijum, Vršac.

 

Vršac – U Centru Milenijum, 28. marta, biće održan humanitarni koncert na kome će nastupiti brojni muzičari. Organizatori koncerta su Udruženja „Parakvad VŠ“ i Grad Vršac, sredstva koja će biti prikupljena od prodaje ulaznica, biće iskorišćena za izgradnju igrališta za osobe sa invaliditetom.

– Za izgradnju igrališta potrebno je 25.000 evra prema ponuđenoj projektnoj dokumentaciji, objašnjava Dragan Vitorović, predsednik Udruženja „Parakvad VŠ“ i podseća da je na donatorskom ručku sakupljeno 1.495.000 dinara.

– Igralište je od velikog značaja za osobe sa invaliditetom, velika pomoć kako bi njihov život postao sadržajniji i izjednačio se sa životom ostalih naših sugrađana. Igralište je mala stvar za nas učesnike, a velika i značajna za buduće korisnike. Zato pozivam sve Vrščane da dođu na koncert i pridruže se ovoj akciji. Svaka kupljena ulaznica biće velika podrška i doprinos skupljanju sredstava za izgradnju igrališta za osobe sa invaliditetom.

Vitorović je podsetio da u Vršcu ima više od 600 registrovanih osoba sa invalidditetom, a dosta njih je i neregistrovano. Neki od njih su sa najtežim oblikom invaliditeta kojima je  neophodna tuđa pomoć i nega. Među osobama sa invaliditetom je i značajan broj  dece.

Na humanitarnom koncertu u Milenijumu nastupaće: Amadeus Bend, Orkestar Miše Mijatovića, Dženan Lončarević, Dejan Matić, Nataša Đorđević i Vrščanin Ognjen Inđić sa bendom Boja noći.

Organizatori najavljuju da je svaka kupljena ulaznica za koncert potencijalna nagrada. Izvlačenje će biti na dan koncerta, a nagrade su obezbedili donatori i sponzori. Jedan od njih je Hotel „Srbija“ koji je obezbedio prostor na otvorenom u okviru svoje parcele u centru grada za realizaciiju pomenutog projekta.

Objavljeno: 17. 03. 2017.

Izvor: VRŠAČKA KULA, Vršac – Van rubrike

Autor: J. E.