Stonoteniseri sa invaliditetom iz Italije doneli još sedam medalja

Na Svetskom kupu u Linjanu naši majstori celuloidne loptice osvojili sedam odličja.

Reprezentativci Srbije u Linjanu

 

 

Na Svetskom kupu u Linjanu naši majstori celuloidne loptice osvojili sedam odličja.

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom na Svetskom kupu u Linjanu, od 28. februara do 6. marta, nije nastupila u kompletnom sastavu, ali je, ipak, ostvarila podvig. Naši majstori celuloidne loptice su osvojili, čak, sedam medalja, iako je zbog bolesti izostala Novosađanka Nada Matić, bronzana i srebrna u Riju.

Najuspešniji od naših osam predstavnika na SK u Italiji je Novosađanin Mitar Palikuća, koji je osvojio dve zlatne medalje. U pojedinačnoj konkurenciji, u klasi T-5, trijumfovao je bez izgubljenog seta. Zajedno sa Budimirom Malešićem, iz Beograda, i Zrenjanincem Milanom Zelenom bio je i ekipno prvi. U finalu su pobedili Hrvate sa 2:1, dok je Malešić iznenadio osvajanjem bronze u pojedinačnoj konkurenciji.

Zlatna Borislava Perić Ranković, paraolimpijska šampionka u klasi T-4, neočekivano je u finalu izgubila od Nemice Sandre Mikolašek sa 1:3. U istoj kategoriji Beograđanka Zorica Popadić osvojila je bronzu. U ekipnoj konkurenciji Borislava i Zorica su po tradiciji osvojile zlatan pehar, posle pobede nad reprezentativkama Nemačke od 2:1.

Odličan rezultat, bronzanu medalju, zabeležile su u ekipnoj konkurenciji, u klasi T-3 Ana Prvulović i Sanja Mijatović.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. B.