Увођење права на стицање статуса родитељ – неговатељ у Закон о социјалној заштити

Трибина на тему Увођење права на стицање статуса родитељ – неговатељ у Закон о социјалној заштити, која ће се одржати у Зрењанину у просторијама Месне заједнице „Соња Маринковић“ (Булевар Вељка Влаховића 14) у суботу 25 фебруара са почетком у 11:55сати.

Центар за Инклузивну Обуку и Рекреацију Удружење грађана Нови Сад, ул. Максима Горког 2/16

 

Поштовани,
Позивамо вас да присуствујете и позовете родитеље ваших корисника, трибини на тему Увођење права на стицање статуса родитељ – неговатељ у Закон о социјалној заштити, која ће се одржати у Зрењанину у просторијама Месне заједнице „Соња Маринковић“ (Булевар Вељка Влаховића 14) у суботу 25 фебруара са почетком у 11:55сати.

 

Имаћете прилику да чујете детаље поднетог предлога допуне закона и активно учествујете у дискусији. Испред Зелене Странке подносиоца допуне закона, обратиће се Гизелла Кисс председница градског одбора Зелене странке Зрењанин, одборница у Скупштини Града Новог Сада, Ивана Вујасин, и потпредседник Зелене Странке, др Ратко Бајчетић, испред УГ ЦИОР Сава Страјнић.

Родитељи деце са сметњама у развоју, већ годинама воде битку за доношење закона „Родитељ– неговатељ“.

27. децембар 2016. године НАРОДНИ ПОСЛАНИК и Председник Зелене странке мр Горан Чабради предао је Народној скупштини Предлог закона о допунама Закона о социјалној заштити.

Деци са сметњама потребна је 24-часовна нега, због чега су родитељи спречени да раде, те немају довољне приходе. Један од захтева Европске уније јесте да се деца узимају из институција и одрастају у природном окружењу. Проблем настаје оног тренутка када биолошки родитељи више не могу да издржавају своју децу и приморани су да их дају трећем лицу на старање. Док су суседне земље недавно усвојиле овај закон, Србија је и даље једина земља која нема усвојен овај закон.

Покажите своју хуманост и друштвену одговорност, дођите да подржите побољшање услова живота особа у потреби, особа са инвалидитетом и њихових породица.

Изборимо се заједно за овај закон!

Очекујемо ваше присуство

Izvor: ЦИОР

Центар за Инклузивну Обуку и Рекреацију

Удружење грађана

Нови Сад, ул. Максима Горког 2/16

Ж.р. 325-9500700039337-39

Матични Бр. : 28220855

ПИБ : 109880206

Тел. 069 1463 659

Е-маил: savacors@gmail.com

Autor: Sava Strajnić