Važnost bavljenja sportom

Uspešna akcija Specijalne Olimpijade uz pomoć USAID u Pančevu.

 

Uspešna akcija Specijalne Olimpijade uz pomoć USAID u Pančevu.

Pančevo – Fudbalski turnir za 40 devojaka sa i bez intelektualne ometenosti iz specijalne škole „Mara Mandić“ i osnovne škole „Miroslav Mika Antić“ organizovala je Specijalna Olimpijada, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Pančevu.

Mladi lideri iz Pančeva zajedno sa svojim nastavnicima organizovali su fudbalsku radionicu za 40 devojčica i tom prilikom su ih učili o važnosti bavljenja sportom za lični i zdravstveni razvoj, sa ciljem uključivanja većeg broja devojaka u sport. Nakon radionice, 40 učesnica podeljene su u 4 inkluzivna tima koja su se takmičila u zabavnom fudbalskom turniru, promovišući duh i radost sporta. Turnir je završen ceremonijom dodele nagrada za sve učesnice.

Direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd rekla je:“Ponosna sam što USAID podržava ovu inicijativu, jer verujemo da je inkluzija u sportu i zdravlju jednako važna kao i inkluzija u školama i obrazovanju.“

Projekat Specijalne Olimpijade „Igrajmo Zajedno“ traje 24 meseca i pruža prilike za mlade sa i bez intelektualne ometenosti da se uspešno bave sportom, da podstaknu društveno inkluzivno okruženje i praksu, kao i da podignu svest o inkluziji kroz diskusije na forumima, kampanjama, vol0ntiranjem i na društvenim mrežama. Projekat se sprovodi u sportskim klubovima, školama i zajednicama u 10 gradova Srbije.

Objavljeno: 02. 02. 2017.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Na asfaltu