Ivana u akciji „Čep za hendikep“

Organizatori EP u dvorani podržali humanu inicijativu.

FOTO: ASS

 

Organizatori EP u dvorani podržali humanu inicijativu.

Beograd – Organizatori Prvenstva Evrope u dvorani, firma Atletika 2017, potpisala je saradnju sa organizacijom „Ćep za hendikep“ i tako podržala istoimenu akciju koja postoji pune četiri godine. Akcija je zvanično promovisana u okviru Državnog prvenstva u atletici za juniore, koje je proteklog vikenda održano u Atletskoj dvorani u  Beogradu.

Prvakinja Starog kontinenta u skoku udalj Ivana Španović s volonterima prikupila je pve čepove.

Posebno obeležene kante za plastične čepove, kao i informativni posteri biće postavljeni u svim zvaničnim sportskim objektima Evropskog prvenstva u dvorani Beograd 2017. Akcija će trajati do završetka prvenstva, 5. marta.

Novcem od reciklaže prikupljenih čepova s plastičnih flaša i tetrapaka, kupiće se ortopetska pomagala osobama sa invaliditetom u Republici Srbiji.

Udruženje „Čep za hendikep“ je do sada prikupilo 60 tona čepova. Kupljeno je 35 invalidskih kolica, 8 hodalica, 3 uspinjača za stepenice, 6 pari štaka i jedna dizalica za transfer. Samo u 2016. godini je nabavljeno 15 ortopetskih pomagala. Plan za 2017. godinu je da se pomogne oko 30 osoba sa invaliditetom.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks