„Плавој птици” нова крила

Општина Кула купила је ново возило за потребе удружења „Плава птица” у Кули, која брине о деци и одраслим особама с инвалидитетом и сметњама.

Општина Кула снабдела удружење за бригу о одраслим особама са сметњама

 

Кула – Општина Кула купила је ново возило за потребе удружења „Плава птица” у Кули, која брине о деци и одраслим особама с инвалидитетом и сметњама.

Кључеве новог возила председнику Удружења Марку Кошутићу уручио је Перица Видењковић, председник општине Кула.Први човек кулске општине обишао је објекат „Предах” и обећао да ће локална самоуправа наставити да помаже „Плавој птици”, јер је то пример добре праксе на коју треба да се угледају и друге локалне самоуправе, јер обезбеђује смештај корисницима, 24-часовну услугу надзора, становања уз подршку, медицинске неге и анимације.

Центар је намењен за смештај одраслих особа са сметњама у менталном развоју, односно ради се о јединици за становање где су трајно смештено одраслих особа које немају никога да се о њима стара, али и за краткотрајни смештај, до две недеље.Према речима Марка Кошутића расте број услуга за 67 корисника социјалне заштите у оквиру „Плаве птице”, а ново возило ће унапредити рад и омогућити проширење капацитета корисника.

Превоз особа са инвалидитетом је пратећа услуга за кориснике дневног боравка, али је доступна и свим другим особама с инвалидитетом. Циљ је да им се пружи безбедан, прилагођен и достојанствен превоз.

Љ.М.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Lj. M.