Више од приредбе

ЖАБАЉ: Фабрика шећера АД „Шајкашка” Жабаљ обезбедила је 83 новогодишња пакетића за децу са посебним потребама, децу са оштећењем слуха и децу без родитељског старања…

 

Жабаљ: Фабрика шећера АД „Шајкашка” Жабаљ обезбедила је 83 новогодишња пакетића за децу са посебним потребама, децу са оштећењем слуха и децу без родитељског старања са територије општине Жабаљ. Тим поводом Удружење „Алтруист” и Дневни центар при центру за социјални рад „Солидарност” под покровитељством Општине Жабаљ припремили су новогодишњу приредбу коју су извела деца са посебним потребама пред родитељима, хранитељима и представницима општинске управе и фабрике шећера. За ову децу којој пажња много значи, то је било више од обичне приредбе, прилика да покажу шта су научили.

Председник „Алтруиста” Анђелко Томић каже да је у протеклих неколико месеци удружење организовало више хуманитарних акција, у којима су прикупљена средства за децу са посебним потребама.

– Наше удружење родитеља и хранитења деце и омладине са сметњама у развоју улаже напоре за проширење постојећих и успостављање нових услуга социјалне заштите на територији општине Жабаљ- каже Томић и додаје да је удружење ангажовало неколико стручњака за рад са децом и младима као што су логопеди, професор спорта и физичког васпитања, наставник плеса, наставница ликовног и други.

Логопеде је финансирала Општина, а делом родитељи и донатори, док други стручњаци укључени у рад овог удружења волонтирају.

– Све наше радионице су креиране тако да деца и млади са посебним, потребама раде на побољшању моторике, координације покрета, побољшања говора, понашања, рада корективних вежби – каже Томић.

М. Сћ

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Sć