One nikada ne odustaju

Tri devojke iz Srbije osvojile su bronzu na Svetskom takmičenju u plesu, u kategoriji hip-hop za osobe sa invaliditetom.

Чланице плесне групе „Блу Шел” освојиле су треће место на Светском такмичењу у плесу у категорији хип-хоп за особе са инвалидитетом

 

Tri devojke iz Srbije osvojile su bronzu na Svetskom takmičenju u plesu, u kategoriji hip-hop za osobe sa invaliditetom.

Članice plesne grupe „Blu Šel” osvojile su treće mesto na Svetskom takmičenju u plesu u kategoriji hip-hop za osobe sa invaliditetom koje se održalo u austrijskom gradu Grac od 19. do 23. oktobra. U finalu ovog prestižnog takmičenja koje svake godine realizuje IDO – Internacionalna plesna organizacija, učestvovalo je 6 ekipa, a srpske predstavnice uspele su da donesu bronzu svojoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Plesnu grupu „Blu Šel” čine tri devojke sa invaliditetom – Marina Blažić i Esma i Selma Hadžić. Marina je rođena sa asimetrijom celog tela, a Esma i Selma ne mogu da čuju. Marina i Esma su i ranije osvajale svetske i evropske medalje – još od 2012. godine, a za Selmu je ovo bilo prvo takmičenje. Sve tri su ujedno i dugogodišnje članice udruženja dece i mladih sa invaliditetom „Plava školjka” koje okuplja članove iz cele Srbije bez obzira na dijagnozu.

„Ovu pobedu posvećujem svima koji ne čuju, mojoj mami i tati, mojim drugarima, kao i svima onima koji misle da nešto ne mogu. Sve se može samo kada si dovoljno uporan“, kazala je Esma Hadžić

Marina Blažić, osnivač plesne grupe „Blu Šel“, poručila je da se na osobe sa invaliditetom ne treba posmatrati kao osobe sa posebnim potrebama – imamo iste potrebe kao i ostala populacija, ali različite mogućnosti – kazala je ona i dodala da je veoma srećna što su, uprkos raznim problemima, uspeli da odu na takmičenje i osvoje treće mesto.

Nadica Blažić, osnivač udruženja Plava školjka, takođe se zahvalila svima koji su pomogli i izjavila da je želja da 3 bisera Plave školjke odu na Svetsko takmičenje bila veća od prepreka.

„Ja nikad ne odustajem. Moja poruka je da verujete u sebe i da čuvate svoje prijatelje. Zajedno uvek možemo više. Naša bronza je za nas zlatna, jer je ona simbol još jedne pobede. Esma i Selma su igrale za sve koji ne čuju, a Marina za svu decu koja su vizuelno različita i zbog toga manje prihvaćena. Vidljivi smo talentom i uspehom!“, poručila je Nadica.

Izvor: www.politika.rs
Autor: L. L.