Filmski karavan „Uhvati film“ u četvrtak u Temerinu

U Kulturnom centru opštine Temerin u četvrtak 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, biće organizovana projekcija nagrađenih filmova sa 14. filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“.

 

Temerin – U Kulturnom centru opštine Temerin u četvrtak 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, biće organizovana projekcija nagrađenih filmova sa 14. filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“. Ulaz je slobodan.

Na Međunarodnom filmskom festivalu „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji je ove godine održan od 19. do 25. septembra u Novom Sadu, prikazano je ukupno 35 filmova iz preko 21 zemlje sveta na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Žiri je za najbolji film Festivala proglasio ostvarenje „Tišina“ (Silence) italijanskog režisera Paola Fantinija, dok je plaketu za najbolji dokumentarni film dobio Vladimir Perović za film „Zaveslaji“. Lista ostalih nagrađenih filmova 2016. godine može se pogledati ovde.(http://sr.uhvatifilm.org/nagrade/)

Filmski karavan „Uhvati film“ u Temerinu organizuje KAO Parnas iz Novog Sada i udruženje KAP iz Temerina, uz podršku Opštine Temerin, Kancelarije za mlade opštine Temerin, Udruženja Centar kreativnog okupljanja Temerin i Kulturnog centra opštine Temerin.

Detaljnije informacije o filmovima i Festivalu mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji.(http://sr.uhvatifilm.org/2016/07/31/lista-filmova-2016/)

Izvor: www.rtv.rs

Izvor: RTV