Napadnut u Beogradu, osvojio medalju u Poljskoj za Srbiju

Dušan Marisavljević, srpski paratekvondista koji je nedavno pretučan u Beogradu zato što je nosio majicu jednog od dva najveća srpska kluba, osvojio je medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Foto: Srpski para-tekvondo savez / Facebook Dušan Marisavljević sa zastavom Srbije na pobedničkom postolju

 

Dušan Marisavljević, srpski paratekvondista koji je nedavno pretučan u Beogradu zato što je nosio majicu jednog od dva najveća srpska kluba, osvojio je medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ovo je prvo učešće srpske selekcije na šampionatima kontinenta. Marisavljević, koji ima intelektualnih poteškoća, nastupa u discplini „formi“ – ono što bi u karateu bile „kate“, u kojoj je osvojio bronzanu medalju.

Ovo nije jedina medalja za srpsku delegaciju. Aleksandar Ivanović je osvojio srebro u formama u P33 kategoriji, Dejana Backo je uzela istu medalju u kategoriji K44, Slavko Adamov je postao bronzani u K41 borbama, Danijala Jovanović je stigla do bronze u K43 borbama, dok je Teodora Jović osvojila bronzano odličje u P20 formama.

Objavljeno: 16. 09. 2016.

Izvor: www.rts.rs

Revanširao se huliganima. Pretučeni paratekvondoista osvojio medalju na prvenstvu Evrope!

Pretukli su ga na beogradskim ulicama jer im se nije svidela njegova majica. Udarili su mladića koji ima intelektualnih poteškoća, i to dok je čekao prevoz posle poslednjeg treninga pred odlazak na prvenstvo Evrope. Dan kasnije je, iako sav u šoku, otišao je na kontinentalni šampionat i – osvojio medalju.

Dušan Marisavljević je doživeo brutalan napad u beogradskom naselju Mirijevo. Pisali smo vam već o tome kako su, zasad nepoznati napadači, zaustavili automobil kada su ga videli u Zvezdinoj majici, istrčali napolje i…( www.sport.blic.rs/ostali-sportovi/borilacki-sportovi/on-je-poseban-huligani-pretukli-paratekvondoistu-zbog-zvezdine-majice-revans-ce-biti/j8crytr)

Koji trenutak kasnije, uplašen i udaren snažno u glavu, ušao je nazad u svoj klub. Tresao se.

Ipak, već sledećeg dana je pošao sa našom para-tekvondo reprezentacijom na njeno prvo učešće na prvenstvima Evrope. Oni takmičari koji nemaju neki od ekstremiteta – nastupaju u borbama, a ljudi sa intelektualnim poteškoćama, poput Dušana – u „formama“, onome što se u nekim drugim borilačkim sportovima poput karatea naziva „katama“.

Uz sjajnu podršku pre svega prijatelja iz Srpskog para-tekvondo saveza, koje možete zvati i „nadležni“ iako su oni daleko više od toga, svima dragi Dule izašao je u Poljskoj na borilište da, naspram jednog, pa drugog rivala, odmerava veštine. I, prošao je tako sve do finalne runde. A u njoj…

Svi su ga bodrili. Naročito njegovi drugovi iz srpske reprezentacije u para-tekvondou, u kojoj je ovog petka već bilo proslava osvajanja medalja iako im je svima to bio prvi kontinentalni šampionat (Aleksandar Ivanović osvojio je srebro u formama P33 kategorije, Dejana Backo je postala vicešampionka Evrope u kategoriji K44, Slavko Adamov je osvojio bronzu u K41 borbama, Danijela Jovanović – bronzu u K43 borbama i Teodora Jović u P20 formama).

Junak ove priče je ponovo izašao da pokaže šta zna. I, u završnim nastupima, kao u nekom snu, kada se to činilo neverovatnim posle svega doživeljnog, Dušanov revanš huliganima je uspeo: osvojio je bronzu na prvenstvu Evrope.

Objavljeno: 16. 09. 2016.

Izvor: www.sport.blic.rs

Autor: Darko Nikolić