Laslo Šuranji i Nemanja Dimitrijević osvojili bronze, Sokolov šesta u finalu bacanja koplja, strelci bez finala.

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru.

 

 

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Bronzanu medalju osvojio i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja.

Ovo je Šuranjiju drugo odličje u Riju, pošto je već osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav.

Šuranji je vodio na početku finala, ali je kasnije pao i stigao do trećeg mesta sa 185,2 kruga.

Bronzanu medalju osvojio je i Nemanja Dimitrijević u disciplini bacanje koplja, sa ostvarenim rezultatom od 60,86 metara.

Prvo mesto je pripalo Uzbekistancu Svečnikovu, dok je srebro osvojio Iranac Nikparast.

Čestitka premijera Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Riju.

„Danas su osvojene još dve medalje za Srbiju u Riju. Najiskrenije čestitam paraolimpijcima na osvojenim bronzanim medaljama – Nemanji Dimitrijeviću, koji je ostvario najbolji rezultat u karijeri, i Laslu Šuranjiju, kome je ovo drugo odličje na Igrama u Riju“, navodi se u čestitki premijera Vučića, saopšteno je iz Vlade.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestotao je Šuranjiju i Dimitrijeviću na osvajanju bronzanih medalja.

„Bravo Laslo, svaka čast šampione! Srbija je ponosna na tebe! Uspeh vredan svakog divljenja je osvajanje dve medalje i hvala ti na tome! Čestitam i tebi i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom uspehu!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

„Svaka čast Nemanja! Ti si pokazao obaranjem i ličnog rekorda kako se svom snagom, srcem i željom bori za boje naše zemlje i za osvajanje medalje za našu Srbiju! Čestitam i tebi i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom ogromnom uspehu!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor: www.rts.rs

 

Sokolov šesta u finalu bacanja koplja, strelci bez finala

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja Saška Sokolov zauzela je šesto mesto u finalu klase F46 na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Strelci Ristić i Savanović bez finala.

Sokolova je u finalu u bacanju koplja ostvarila rezultat od 33 metara i 26 centimetara.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Holi Arnold koja je postavila novi svetski rekord bacivši koplje 43,01 metara.

Srebrna medalja pripala je Holi Robinson s Novog Zelanda s rezultatom od 41,22 metara, a bronzana Poljakinji Katarini Piekart koja je ostvarila rezultat od 41,07 metara.

Dragan Ristić i Zdravko Savanović su nastupali u kvalifikacijama vazdušna puška ležeći na 10 metara i nisu uspeli da se plasiraju u finale.

To je veliko iznenađenje s obzirom na to da je Ristić svetski rekorder u ovoj disciplini, a takmičenje je završio na 12. mestu, dok je Savanović zauzeo 16. poziciju.

Izvor: www.rts.rs