До медаља на перо и блинкер

Десето по реду Покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре Војводине одржано је у природном парку рибњака “Јегричка” у Жабљу, на 250 метара уређене обале приступачне корисницима инвалидских колица.

Учесници Покрајинског такмичења у пецању за дистрофичаре

 

Десето по реду Покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре Војводине одржано је у природном парку рибњака “Јегричка” у Жабљу, на 250 метара уређене обале приступачне корисницима инвалидских колица.

Такмичари су пецали са једним штапом на перо, а штап је могао да буде са једним блинкером или без њега у екипној и појединачној конкуренцији.

-Такмичари су почели да се окупљају у пола седам и стварно нас је послужило време- каже председница Спортског савеза дистрофичара Војводине Александра Пановић и додаје да је укупно учествовало седам екипа.

Такмичиле су се екипе Удружења дистрофичара из Сомбора, Суботице, Панчева, Новог Сада, Руме, Београда, и Удружење параплегичара Нови Сад.
Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић обишао је такмичаре, који су се такмичили до поднева, и уживали у приступачној обали која је у нивоу са водом, што омогућава приступ не само корисницима инвалидских колица, већ и такмичарима који се отежано крећу.

-Такмичење је протекло у изузетно спортском духу уз пуно шале и другарског смеха, а завршено је звиждуком судије који је означио крај и кренуо са мерењем улова- каже Александра Пановић и додаје да је председник Општине показао изузетно разумевање за особе са инвалидитетом и успоставио сарадњу са члановима УСР “Младост-Јегричка” Жабаљ.

Прво место освојили су Светислав Миховиловић, Јулишка Давид и Жељко Љотић из Панчева са укупним уловом од 760 грама. Друго место припало је Гордану Глочнаку, Ђерђ Такачу и Тибору Пијуковићу из Суботице са уловом од 610 грама, док су треће место освојили Бошко Ивановић, Бранка Петровић и Манда Беретић са уловом од 300 грама.

-Прве три екипе добиле су пехаре које су обезбедили домаћини из Удружења дистрофичара Јужнобачког округа, а две гостујуће екипе такмичиле су се као посебна категорија- каже Пановић.Прво место у посебној категорији освојили су Мирослав Хома, Милан Драгић и Мирко Микшић из Удружења параплегичара Нови Сад са укупним уловом од 1790 грама. Друго место у овој категорији припало је Душану Тројановићу, Срђану Чикари и Михајлу Перићу из Удружења дистрофичара Београда са уловом од 100 грама. Гостујућим екипама су такође обезбеђени пехари.

У појединачном пласману медаље су освојили Мирослав Хома из Новог Сада са уловом од 900 грама, Жикица Жабић из Новог Сада са уловом од 890 грама и треће место припало је Свтиславу Михаиловићу из Панчева са уловом од 610 грама.-После поделе пехара, медаља и захвалница, за све учеснике домаћини из риболовачког удружења “Младост Јегричка”припремили су рибљу  чорбу – каже Пановић и додаје да ће ово такмичење дуго остати у сећању свих учесника.

Такмичење је одржано у оквиру активности Спортског савеза дистрофичара Војводине, а под покровитељством Удружења дистрофичара Јужнобачког округа из Новог Сада, Општине Жабаљ као главног покровитеља у сарадњи са Удружењем спортских риболоваца “Младост-Јегричка”.

Маша Стакић

Objavljeno: 10. 09. 2016.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Maša Stakić