Čepovima obezbeđeno 30 kolica za osobe sa invaliditetom

Udruženje akciju prikupljanja čepova sprovodi uz podršku Apatinske pivare i na 31. manifestaciji „Dani piva“, koje se od 23. do 28. avgusta održava u Zrenjaninu.

 

U humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“, za koju se sredstva obezbeđuju skupljanjem i reciklažom plastičnih čepova, donirano je više od 30 lako aktivnih kolica, četiri hodalice i veliki broj ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.

U saopštenju predsednika Udruženja „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina, Zorana Martinova, navodi se da će akcija koja je počela 2013. biti nastavljena kako bi se olakšalo svakodnevno funkcionisanje osoba sa invaliditetom.

Udruženje akciju prikupljanja čepova sprovodi uz podršku Apatinske pivare i na 31. manifestaciji „Dani piva“, koje se od 23. do 28. avgusta održava u Zrenjaninu.

Zainteresovani posetioci festivala imaju priliku da se fotografišu sa modnim detaljima – šeširom, leptir mašnom, narukvicama i ogrlicama od čepova, posebno izrađenim za tu priliku i da svoje fotografije podele preko društvenih mreža, uz hešteg „cepzahendikep“ i „jelenpivo“.

Svima koji su učestvovali i time dali doprinos da što više građana čuje za akciju Apatinska pivara je obezbedila simbolične poklone, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Apatinska pivara je u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti napravila poseban eksponat koji je bio izložen na manifestaciji – invalidska kolica od plastičnih čepova, koja su simbolično predstavljala poziv na učešće u akciji.

U saopštenju je objašnjeno da čepovi nisu od iste vrste plastike kao ostatak ambalaže, odnosno da se tope na višoj temperaturi, zbog čega se posebno recikliraju.

Svi koji žele da se priključe akciji treba samo da prikupljaju plastične čepove sa svih vrsta ambalaža, a da će preuzimanje organizovati Udruženje „Čep za hendikep““ koje je potrebno kontaktirati na mejl cepzahendikep@gmail.com.

Izvor: rts.rs

Izvor: TANJUG