Grad servis građana i u oblasti socijalne zaštite

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je 10. avgusta nepokretnog mladića Vladimira Slivnjaka, koji je, nakon prijema njegovog oca kod gradonačelnika, dobio guseničara za invalidska kolica.

 

Beograd – Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je 10. avgusta nepokretnog mladića Vladimira Slivnjaka, koji je, nakon prijema njegovog oca kod gradonačelnika, dobio guseničara za invalidska kolica. Ona je tom prilikom istakla da je posle više od decenije, ovom mladiću sa Miljakovca omogućeno da u pratnji svojih roditelja izađe van stana i uživa u prirodi.

– Ovo je pravi primer odgovorne socijalne politike koju grad sprovodi i pokretanja stvari nabolje. Cilj razgovora sa gradonačelnikom, članovima Gradskog veća i sekretarima jeste da građani iznesu svoje probleme i da se podstakne njihovo rešavanje. Tako je bilo i u ovom slučaju, gde je problem veoma brzo rešen zahvaljujući angažovanju gradonačelnika – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da je guseničar za invalidska kolica veoma skup i često nedostupan porodicama.

– Zato je komunikacija sa građanima veoma važna kako bi im se pomoglo. Na ovaj način pokazujemo da smo svi mi u stvari servis građana – navela je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Roditelji mladića nisu krili zadovoljstvo zbog pomoći koja im je ukazana, a Vladimir je rado pristao na šetnju u novom pomagalu. Požalio nam se jedino da mu se pokvario televizor, pa neka to bude poziv ljudima dobre volje.

Objavljeno: 10. 08. 2016.

Izvor: www.beograd.rs