Лакши прилаз, а биће и лифт

Централни објекат бечејске Народне библиотеке биће убудуће далеко доступнији особама с инвалидитетом, мајкама с дечијим колицима и старијим суграђанима.

Почела реконструкција улазног степеништа

 

Бeчej: Централни објекат бечејске Народне библиотеке биће убудуће далеко доступнији особама с инвалидитетом, мајкама с дечијим колицима и старијим суграђанима.

Ових дана је почела реализација пројекта, вредног укупно 1,4 милиона динара за унапређење приступачности библиотеци, који ће се фазно изводити.

– Реконструкција улазног степеништа је прва фаза, а радове у висини 400.000 динара финансира локална самоуправа. У наредној фази предвиђена је изградња лифта код Дечијег одељења, што ће коштати 663.000 динара. У завршници је предвиђено поплочавање простора од хаустора до улазног степеништа и за то је потребно издвојити 370.000 динара – рекла нам је директорка ове установе Изабела Шормаз.

У првој фази радови поверени новосадској фирми „Чив – Грасиокомерц“, потрајаће око две недеље, па ће библиотека бити затворена за кориснике до 22. августа.- На основу ранијих негативних искустава са извођачима грађевинских радова и у жељи да заштитимо општинску касу и саму установу, извођачу радова смо аконтационо исплатили 20 процената од предвиђених средстава, а остатак ће им бити исплаћен по добијању употребне дозволе – каже Изабела Шормаз.

Новосадска фирма оставила је добар утисак у Бечеју изградњом реплике родне куће Браће Тан, која је прави архитектонски бисер у центру града.

 В. Јанков

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: V. Jankov