Стонитенисери са инвалидитетом припремају се за Олимпијаду

Стонотениска репрезентација Србије са инвалидитетом била је на припремама у Италији.

 

Стонотениска репрезентација Србије са инвалидитетом била је на припремама у Италији. У Лињану су стонотенисери у протеклих осам дана тренирали са националним тимом Италије. Селектор и тренер Златко Келсер и тренер и Лазар Куртеш су поред параолимпијаца Бориславе Перић Ранковић, Наде Матић, Митра Паликуће и Горана Перлића, који се припремају за Параолимпијске игре у Рију, на припреме водили још петоро репрезентативаца: Зорицу Попадић, Зорана Матића, Кристину Аранчић, Сању Мијатовић и Ненада Илића, са којима су радили кондициони тренер Слађана Крсмановић и спаринг партнер Миодраг Човић.

Стонотенисери инвалиди су у Италији радили на поен игри и тактичким варијантама, што ће наставити и у Спенсу до 29. јула, када путују у словеначко Лашко на десетодневне припреме. Средином августа предстоји им  још једно гостовање у Пољској, у Кракову, где ће бити сам финиш припрема пред полазак у Бразил.

– Значајно је и то што радимо на елементима и припремамо се за такмичење у екипном делу по новом систему у којем се најпре игра дубл, а затим сингл и евентуално други сингл. Све то радимо под будним оком селектора-тренера Златка Кеслера и тренера Лазара Куртеша и Илије Ђурашиновића, као провереној комбинацији са којом смо остваривали врхунске резултате– казала је Борислава Перић Ранковић.

Г. М.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. M.