Pijaca Konjarnik u novom ruhu

Na obnovljenom platou u okviru centra mesne zajednice u Ustaničkoj ulici 182-194 svečano je otvorena pijaca Konjarnik u novom okruženju.

Foto: Opština Zvezdara / Promo Obnovljen i donji plato

 

Na obnovljenom platou u okviru centra mesne zajednice u Ustaničkoj ulici 182-194 svečano je otvorena pijaca Konjarnik u novom okruženju.

Konačno je rešen je najveći komunalni problem na Konjarniku, gde se čak 40 godina nije ulagalo u jednu od većih pešačkih zona i pristupa javnim objektima kao što je ambulanta, biblioteka, pošta, pijaca… Sada je, posle šest meseci radova, ceo plato popločan behaton pločama, stepnice su natrkivene, ofarbani su metalni stubovi i uređeni su betonskih delova zidova. Na donjem platou je urađena rampa za osobe sa invaliditetom koja omogućava prilaz Pošti.

– Opština je želela da uredi ovaj prostor kako bi građanima bili obezbeđeni kvalitetni uslovi za život i normalna komunikacija. Takođe, građani Konjarnika su predsedniku Gradske opštine Zvezdara dostavili peticiju kojom su tražili da tezge ostanu na gornjem platou, odnosno u Ustaničkoj ulici, što smo i prihvatili – rekao je Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara, koji je zajedno sa Predragom Veinovićem, svojim zamenikom i članovima opštinskog Veća i funkcionera svečano otvorio pijacu.

Među zakupcima 21 tezge, Nenad Vitorović, jedan od trgovaca sa najdužim stažom, zahvalio se novom rukovodstvu GO Zvezdara na uloženom trudu da se ovaj prostor uredi, ali i na želji da izađu u susret građanima ovog dela Konjarnika koji su tražili da tezge ostanu na mestu na kome su bile i pre rekonstrukcije.

Osim grubih radova, pijaca je dobila i novu rasvetu, tako da su i gornji i donji deo platoa, kao i stepenište su pokriveni novoizvedenim sistemom osvetljenja, priključen na sistem „Javne rasvete“.

Objavljeno: 12.07.2016.

Izvor: www.blic.rs