Zarić i Đurić osvojili tri medalje

Prijem za užičke paraolimpijce u Skupštini grada.

Foto: Nenad Kovačević

 

Prijem za užičke paraolimpijce u Skupštini grada. Za Miloša Zarića i Nebojšu Đurića, članove užičkog kluba „Pora“, koji su osvojili tri medalje na Evropskom prvenstvu u atletici za osobe sa invaliditetom, 23. juna  je u Skupštini grada priređen prijem i uručeni su im prigodni pokloni.

Na tom takmičenju, koje je pre par dana završeno u italijanskom gradu Grosetu, Miloš je osvojio zlatnu medaju u bacanju kugle, a Nebojša se vratio sa srebrnom medaljom u bacanju koplja i bronzanim odličjem u bacanju kugle.

Na velikom uspehu čestitali su im Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika, gradski većnik Petar Blagojević i predsednik Paraolimpijskig komiteta Srbije Zoran Mićović.

Istakavši da se se ranijih godina sa takmičenja i sa medaljama sam vraćao u Užice, Zarić je kazao da se ovoga puta u grad vratio sa klupskim kolegom Nebojšom Đurićem, koji je takođe osvojio medalje, a potom se zahvalio Užičanima koji su ih, putem društvenih mreža, sve vreme bodrili.

– Ako bog da, narednih godina biće više ljudi sa invaliditeom koji će trenirati sa nama i nadam se da ćemo se sa velikih takmičenja vraćati sa još više medalja – rekao je Zarić, zahvalivši se i gradu na odličnim uslovima za treniranje i na stipendiji koju već koristi za pripreme za takmičenje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

– Uvek očekujem medalju, ali ne volim o tome da pričam. Idem u Rio da se takmičim i nadam se da će biti sve onako kako treba. Nisam pričao ni o očekivanjima od Evropskog prvenstva, a osvojio sam zlato – kazao je Zarić, koji će se u Riju takmičiti u bacanju kugle.

Nebojša Đurić, kome je Evropsko prvenstvo bilo prvo veliko međunarodno takmičenje, kaže da mu je Mioš bio uzor i da je krenuo njegovim primerom, te da je nakon dve godine rada sa trenerom Nikolom Radovanovićem uspeo da dođe do medalja.

– Presrećen sam. Osećaj je neverovatan kada se, posle posvećenog rada, osvoji medalja, a to je i veliki podstrek da treniram još više – kazao je Đurić, kome je na dohvat ruke učestvovanje na Paraolimpijskim igrama, a koji je kao i Zarić pozvao osobe sa invaliditetom da se ne zatvarju u svojim kućama, nego da počnu da se bave sportom, za koji je rekao da je „najbolji lek za sve“.

Užice – paraolimpijski grad

Mićović i Nešić su najavili da bi Užice trebalo da se afirmiše i kao grad paraolimpijskog sporta, jer iz njega potiče najveći broj sportista sa invaliditeom koji na svim takmičenjima osvajaju najbolje rezultate. – Najveći broj medalja na svim takmičenjima osvajaju sportisti iz Užica i to je iznenađenje za širu javnost – istakao je Mićović i dodao da će se u Riju, za sada, takmičiti 15 naših paraolimpijaca i to u atletici, stonom tenisu, streljaštvu i dizanju tegova.

Objavljeno: 24.06.2016.

Izvor: www.danas.rs

Autor: N. Kovačević