Otvaranje “Iskre” u četvrtak

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ svečano će biti otvoren u četvrtak, 30. juna.

 

Kragujevac – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ svečano će biti otvoren u četvrtak, 30. juna. Delta Fondacija je finansirala izgradnju i opremanje objekta sa 625 000 evra, dok je lokalna samouprava obezbedila zemljište i neophodnu infrastrukturu.

Reč je o drugoj zadužbini Delta Holdinga, a ovaj jedinstveni Centar objediniće sportske, rekreativne i edukativne sadržaje za osobe sa invaliditetom.

Centar „Iskra“ prostire se na 660 metara kvadratnih i sadrži četiri smeštajne jedinice, multifunkcionalni prostor za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja, sportsko – rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, sportskom salom i ordinacijom za psihologa i pedagoga.

Kapacitet objekta, koji je u potpunosti arhitektonski prilagođen, bez barijera, sa taktilnim stazama, brajevim oznakama i adekvatnim svlačionicama, iznosi 88 korisnika.

U okviru “Iskre” nalaze se i spoljni sportski sadržaji, kao što su teren za boćanje, atletska staza i teren za trening orjentacije za osobe sa oštećenjem vida.

Na lokalnoj samoupravi je da osigura dalje funkcionisanje Centra i vodi računa da volja zadužbinara i namena zadužbine budu ostvarene.

Izvor: www.infokg.rs

Autor: Branko Vukašinović