Đurić vicešampion

Sport invalida. Drama na Prvenstvu Evrope u bacanju kugle. Svakog dana imali smo po neko odličje, pa je juče (posle jednog zlata, dva srebra i dve bronze), stiglo još jedno zvanje vicešampiona!

 

Na Prvenstvu Evrope u Grosetu nastavak velikih uspeha naših predstavnika. Svakog dana imali smo po neko odličje, pa je juče (posle jednog zlata, dva srebra i dve bronze), stiglo još jedno zvanje vicešampiona!

Za to je bio zadužen Nebojša Đurić, u bacanju kugle u kategoriji F55, inače već osvajač trećeg mesta u bacanju koplja dva dana ranije. Ostvario je novi podvug daljinom 11,05 m iza Ruždija Ruždija, Bugarina sa svetskim rekordom 12,04 m, a ispred Leha Štolmana (Poljska) 10,75. Naš drugi predstavnik Miloš Zarić, srebrni u koplju u utorak, ovog puta je bio osmi s 9,51 metar.

– Organizatori su napravili haos. Rekli su kako se našim momcima savijaju šipke i doprinose velikim daljinama. Dosadilo mi je da to slušam. Do sada sam stalno pružao ruku boljem, a sada sam reagovao i uzvratio istom merom Poljacima, koji su podneli žalbu. Na udaru su se našli i Bugari. Njihov predstavnik je u opštem haosu bacio svetski rekord, na čemu mu svaka čast – kaže selektor Vlastimir Golubović.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: D. V.