Prvi Kup Timočke krajne za osobe sa invaliditetom

Sutra u Knjaževcu

 

U Knjaževcu će u četvrtak 26. maja biti održan prvi Kup Timočke krajne za osobe sa invaliditetom. Očekuje se učešće 30 takmičara koji će se nadmetati u pikadu i šahu, a takođe će biti organizovana i vožnja standardnim invalidskim kolicima. U revijalnom delu biće promovisane pauerlifting discipline za osobe sa invaliditetom.

Za pobednike ovog nadmetanja obezbeđeni su pehari i diplome, dok će najuspešniji klub invalida dobiti pikado za svoje prostorije.

Sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom počinje u 10 sati na platou ispred Doma kulture u Knjaževcu, a u slučaju kiše, u sali škole „Dimitrije Todorović Kaplar“.

Pravo učešća imaju sve osobe sa invaliditetom iz opština Timočke krajne Knjaževca, Zaječara, Boljevca, Sokobanje, Negotina, Kladova, Bora i Majdanpeka. Ciljevi ovog takmičenja su promocija sporta kod osoba sa invaliditetom, sprovođenje programa sporta, sportsko rekreativne aktivnosti, kao i promocija kapaciteta i vrednosti opštine Knjaževac. Takmičenje inače traje jedan dan.

Registracija takmičara je u terminu od devet do deset sati, a posle svečanog otvaranja počeće u 10.30 sati i takmičenja. Nakon proglašenja pobednika i svečanog zatvaranja organizatori će upriličiti i druženje osoba sa invaliditetom.

Izvor: Timok – Događaji

Autor: D. Ž.