OSI: Turnir u stonom tenisu

U okviru Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije održan je u sportskoj sali Park u Kragujevcu turnir u stonom tenisu.

 

U okviru Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije održan je u sportskoj sali Park u Kragujevcu turnir u stonom tenisu.

Pored članova Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom Kragujevčani, u turniru su učestvovali i takmičari iz Čačka, Novog Sada, Niša i Smedereva.

Turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koji se u Kragujevcu odžava po šesti put, okupio je preko trideset takmičara iz nekoliko gradova Srbije.

Takmičenje je u ime grada otvorila Gordana Damnjanović član Gradskog veća koja je rekla da lokalna samouprava brine o svim kategorijama stanovništva i da se trudi da osobama sa invaliditetom omogući što bolje uslove za dostojanstven život i pristupačnost gradskim institucijama.

Turnir u stonom tenisu organizovao je Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Kragujevčani, sa ciljem da ovo bude motiv svih učesnika da nastave aktivno bavljenje sportom.

Grad Kragujevac čini sve da unapredi kvalitet života osoba sa invaliditetom, a kruna toga je uskoro otvaranje zadužbine za sport i rekreaciju Iskra, koja će omogućiti sportske aktivnosti i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom kao i pripremu paraolimpijaca za neke nove sportske uspehe.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković.

www.youtube.com/watch?v=tcv4rwQhHg0

Objavljeno: 21.05.2016.

Izvor: www.rtk.co.rs

Autor: Zorica Savić Ranković