Turnir u stonom tenisu okupio 70 osoba sa invaliditetom

Takmičenje u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, održanom u hotelu na Pašinoj česmi, okupilo je oko 70 takmičara iz nekoliko gradova Srbije, a među prisutnima bila je i najbolja stonoteniserka među osobama sa invaliditetom na svetu, Borislava Perić Ranković.

 

Leskovac – Takmičenje u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, održanom  u hotelu na Pašinoj česmi, okupilo je oko 70 takmičara iz nekoliko gradova Srbije, a među prisutnima bila je i najbolja stonoteniserka među osobama sa invaliditetom na svetu, Borislava Perić Ranković.

Turnir je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da lokalna samouprava brine o svim kategorijama stanovništva i da se trudi da osobama sa invaliditetom omogući što bolje uslove za dostojanstven život i pristupačnost gradskim institucijama.

“ Trudimo se da osobama sa invaliditetom omogućimo što bolje uslove za dostojanstven život i pristupačnost svim državnim institucijama. Redovno izdvajamo sredstva kako bismo pomogli rad udruženja i podržali njihove aktivnosti jer znamo koliko je važno da mi ne ostanemo pasivni. Siguran sam da ćete svojim znanjem, energijom i umećem, ali i željom da se stalno družite i da pokazujete da imate ogromnu energiju i da možete da budete superiorni u mnogim aspektima života, pokazati da ne postoje prepreke koje ne možete savldati u svim oblastima života“, istaklo je gradonačelnik.

Turnir je organizovalo Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Leskovac u saradnji sa Stonoteniskim klubom „San spin“.

Marija Rakić, kandidatkinja za narodnu poslanicu ispred Srpske napredne stranke, ovom prilikom je Stonoteniskom klubu San spin poklonila kolica za osobe sa invaliditetom.

(Kraj) dum

Autor: Jugmedia

Izvor: www.jugmedia.rs