Пола тоне затварача за још једна инвалидска колица

У оквиру хуманитарне акције „Чеп за хендикеп” више од пола тоне, односно више од 270.000 чепова, компанија „Хеинекен Србија” наменила је Удружењу параплегичара и квадриплегичара Баната.

 

У оквиру хуманитарне акције „Чеп за хендикеп” више од пола тоне, односно више од 270.000 чепова, компанија „Хеинекен Србија” наменила је Удружењу параплегичара и квадриплегичара Баната. Новац од рециклаже тих чепова биће искоришћен за куповину инвалидских колица.

– „Хеинекен Србија” је Удружењу и нашим члановима увек излазио у сусрет и имао разумевања за потребе особа с инвалидитетом – рекао је председник Удружења параплегичара и квадриплегичара Баната Горан Перлић, захваливши тој компанији на помоћи. – Њиховим донацијама успели смо да купимо већ неколико инвалидских колица, која су преко потребна нашим члановима и надам се и будућој сарадњи.

Како је рекао директор пиваре Горан Поповић, такви догађаји представљају мотивацију да се акција „Чеп за хендикеп” још више шири међу запосленима, али и да они то преносе на друге компаније у Србији.

– Велико ми је задовољство, у име свих запослених, што имамо прилику и шансу да помогнемо особама с инвалидитетом да њихов живот буде што квалитетнији и активнији – рекао је Поповић, који је, након уручења донације, за представнике Удружења приредио обилазак погона и дегустацију пива из асортимана те пиваре.

Акцију „Чеп за хендикеп” покренуло је Удружење паралегичара и квадриплегичара Баната пре више од три године, с циљем прикупљања пластичних чепова, чијом би се рециклажом добио новац за набавку инвалидских колица и ортопедских помагала особама с инвалидитетом. Како кажу из „Хеинекена Србија”, та компанија ће и даље учествовати у акцији, мотивишући запослене да дају свој допринос.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: D. Ristić