Пакетићи за особе са Дауновим синдромом

Члановима Удружења за подршку особама са Дауновим синдромом ученици средње Медицинске школе “7.април” уручили су пакетиће за које су новац прикупили на хуманитарној журци организованој у Медицинској школи.

 

Нови Сад – Члановима Удружења за подршку особама са Дауновим синдромом ученици средње Медицинске школе “7.април” уручили су пакетиће за које су новац прикупили на хуманитарној журци организованој у Медицинској школи.

На идеју да дарују чланове Удружења дошли су након промоције књиге једног од њих у Медицинској школи. Додела пакетића уприличена је у просторијама Удружења на Новом насељу, где је средњошколцима Медицинске школе у знак захвалности приређена кратка приредба.

Председница Удружења Виолета Поповић рекла је да се овакви гестови ретко дешавају и да је последњи пут поклон од неке институције стигао пре две године.

– Дар који смо добили није уопште мали, али то чак није ни битно,  најлепше од свега је то што је после оне промоције књиге неко размишљао о нама и што смо оставили утисак. Наши чланови су пресрећни не само због поклона него зато што они једва чекају друштво – рекла је председница и додала да су чланови били срећни кад су сазнали за поклоне и да се највише радују јер су први пут домаћини.

Један од главних организатора ове акције, матурант Медицинске школе Бранислав Брујић каже да је ово пети пут да организују хуманитарне журке и да планирају још оваквих акција.- Утрошили смо много слободног времена како бисмо све организовали и срце нам је пуно кад видимо да су они исто толико времена и труда уложили да нас овако лепо дочекају – казао је Бранислав уз напомену  да је на ове журке јако поносан јер се и они сами добро проведу, али да је још боље што на тај начин помогну некоме.

Удружење за подршку особама са Дауновим синдромом основано је 2004. године и званично има педесетак чланова, док их је по евиденцији око 120.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: T. Stojšin