Počeli radovi na izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom

Pored zgrade površine od 420 metara, biće izgradjeno dvorište, dva sportska terena i dečje igralište.

Pored zgrade površine od 420 metara, biće izgradjeno dvorište, dva sportska terena i dečje igralište.

Pirot – Američki ambasador u Srbiji Majk Kirbi zvanično je otvorio radove na izgradnji zgrade za osobe sa invaliditetom u Pirotu, čiju izgadnju u vrednosti od 415.000 dolara preko Kancelarije za vojnu saradnju Ambasade SAD, finansira Evropska komanda oružanih snaga SAD.

Američki ambasador Majk Kirbi je rekao da mu je drago što je opet u Pirotu i što se sreo sa predsednikom opštine.

„Ovaj objekat podižemo zato što mi i gradska uprava cenimo svako ljudsko biće. U saradnj sa gradom i nevladinim organizacijama koje ovde rade, daćemo šansu i omogućiti mladima koji imaju posebne potrebe, da li su to nagluva ili slepa i slabovida lica, da postanu produktivni članovi društva. Nama i gradu Pirotu je posebno bitno da pomognemo one koji imaju posebne potrebe jer tako pokazujemo da jednako cenimo i pomažemo svako ljudsko biće i svakog gradjanina. Sada nam se pruža prilika da onima koji imaju posebne potrebe damo šansu da oni daju svoj doprinos zajednici u kojoj žive. Oduševljen sam što smo preko Evropske komade američke vojske i inženjera koji su radili na projektu i grada Pirota, uspeli da podržimo ovaj projekat. Sve se svodi na to da pomažemo gradjane- rekao je Kirbi.

Pored zgrade površine od 420 metara, biće izgradjeno dvorište, dva sportska terena i dečje igralište.

Opština je obezbedila lokaciju i dovela vodovodnu, kanalizacionu, telefonsku i elektro mrežu. Gradiće se na uglu Vojvode Stepe i Molijerove ulice u naselju “Barje“.
Predsednik opštine Vladan Vasić se zahvalio na dosadašnjoj dobroj saradnji sa američkom Ambasadom i Vojskom SAD-e.

„Imamo dosta projekata koje smo realizovali sa američkom Ambasadom i Vojskom SAD-e. Prvi je bio obnova škole u selu Poljska Ržana kraj Pirota. Sada se gradi nova zgrada. Reč je o investiciji preko 400.000 dolara. U ovoj zgradi će biti smeštene sve nevladine organizacije koje imaju prostorne probleme a koje se bave problemima osoba sa invaliditetom. Nadam se da ćemo nastaviti dalju saradnju sa američkom Ambasadom- rekao je Vasić.

(kraj)paz

Objavljeno: 17. 07. 2015.

Izvor: www.jugmedia.rs