Modna pista ravnopravnosti

SUBOTICA – Prva modna revija za osobe sa invaliditetom održana je u Balskoj dvorani hotela „Galleria“ u Subotici, pod nazivom Modna pista ravnopravnosti.

SUBOTICA – Prva modna revija za osobe sa invaliditetom održana je u Balskoj dvorani hotela „Galleria“ u Subotici, pod nazivom Modna pista ravnopravnosti.

U prepunoj dvorani Hotela „Galleria“ prisutni su uživali u kolekciji subotičkog butika „Bleki“, i ekskluzivnoj kolekcije kreatora Stefana Šabića i stilistkinje Tatjane Mioković. Modele je nosilo 20 devojaka, od kojih je 12 bilo sa invaliditetom i dva mladića.

Reviju je otvorila šefica pregovaračkog tima za pridruživanje Srbije za EU Tanja Miščević, ističući da je u životu bitna tolerancija i da svi treba da razumeju da postoje različitosti.U budućnosti revija bi trebalo da otvori mogućnost za organizovanjem sličnih revija, kao i drugih susreta na kojima će se mnogo više govoriti o toleranciji i različitosti.

Kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom, neophodno je da se primenjuje Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i da se prestane koristiti izraz „osobe sa posebnim potrebama“.

Članice HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta predstavile su liniju etno haljina, a nakon revije prisutni su uživali u programu koji su za njih priredili pevači Dušan Svilar i Igor Terzija.

Modnu reviju je organizovalo udruženje „Ravnopravnost u svemu“, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka pitanja i socijalna pitanja.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Sandra Iršević

www.youtube.com/watch?v=algOClvAdJ4