Grad pomaže izgradnju Rehabilitacionog centra

Zrenjanin – Milici Knežević, devojci koja je pre šest godina doživela tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je sada u invalidskim kolicima, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obećao je podršku za osnivanje zrenjaninskog Rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom.

Milica u razgovoru sa gradonačelnikom

Zrenjanin– Milici Knežević, devojci koja je pre šest godina doživela tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je sada u invalidskim kolicima, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obećao je podršku za osnivanje zrenjaninskog Rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom.

– Gradonačelnik je posle razgovora na kojem smo ga upoznali sa projektom, obećao milion dinara donacije. To je ogromna podrška, i sada smo mnogo bliži realizaciji zamisli o osnivanju centra. Sredstva koja su nam obećana su polovina sume koja je neophodna za punu aktivnost centra, a biće iskorišćena za momentalno nabavljanje najneophodnije opreme – kaže Milica.

Ona je inicijativu za osnivanje centra za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom pokrenula posle povratka iz Amerike, gde se uverila u delotvornost takvih institucija i programa koje imaju. Njenu ideju odmah je podržalo i Udruženje građana “RETES”, a juče je, nakon razgovora sa Milicom, pomoć obećao i zrenjaninski gradonačelnik.

– Drago mi je da smo u prilici da pomognemo svima koji će koristiti rehabilitacioni centar u Zrenjaninu. Mislim da ćemo brzom akcijom osposobiti i opremiti prostorije u Sportskom centru “Partizan” i očekujem da već krajem leta sve bude spremno za prve korisnike i posetioce – kazao je gradonačelnik Janjić.

On je najavio i da će u narednim danima pokušati da sa dekanom Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” Milanom Pavlovićem zajednički dođu do rešenja za omogućavanje studija osobama sa invaliditetom.

Inicijativu za gradnju lifta za osobe sa invaliditetom na zrenjaninskom fakultetu, takođe je pokrenula Milica Knežević. Ako i ova inicijativa dobije širu podršku, ona, ali i drugi studenti kojima je lift neophodan, već od jeseni će moći da upišu studije u Zrenjaninu.

Izvor: www.zrenjaninski.com

Autor: ZRENJANINSKI