Vrtirepići na inkluzivnom festivalu

Inkluzivni hor Vrtirepić učestvovao je na petom medjunarodnom festivalu Hearts in harmony koji organizuje udruženje Vera, ljubav, nada i inkluzivni hor Ison koji je deo ovog udruženja.

Inkluzivni hor Vrtirepić učestvovao je na petom medjunarodnom festivalu Hearts in harmony koji organizuje udručenje Vera, ljubav, nada i inkluzivni hor Ison koji je deo ovog udruženja.
13.06. Vrtirepići su nastupali u Bečeju. Tog dana organizovane su radionice za sve učesnike koji su zajedno nastupali u centru Bečeja. Oko 500 učesnika izvelo je program od 22 kompozicije koje su pevane na srpskom, madjarskom, engleskom, ruskom, romskom i makedonskom jeziku.
14.06. Vrtirepići su samostalno nastupali u Novom Sadu. Predstavili su se kompozicijama: Ljudi likujte i Istočnjače Živonosni.

Razlika u radu inkluzivnog hora Ison i inkluzivnog hora Vrtirepić je u tome što u inkluzivnom horu Ison pevaju i roditelji zajedno sa decom.
Inkluzivni hor Ison postoji 11 god. i svakako zaslužuje divljenje. Dosta toga ćemo usvojiti od njih i primeniti u radu Vrtirepića.

Inkluzivni hor Vrtirepić postoji od 2012. god u okviru Volonterskog centra Prokuplje. Nastao je kao deo projekta ‘Kultura i volonterizam’ bratskih srpsko-norveških opština: Prokuplje-Hemnes, Vrnjačka banja- Hatfjeldal i Gornji Milanovac- Vefsn. Hor broji dvadesetak dece od kojih je šestoro sa smetnjama u razvoju.
Idejni tvorac ovog hora je Radmila Dimić.
Dirigent hora je Sanja Stojković.

Volonterski centar Prokuplje i inkluzivni hor Vrtirepić zahvaljuju se organizatorima festivala na pozivu i obezbedjenom smeštaju u Edukativnom centru Čenej, a Opštini Prokuplje na obezbedjenom prevozu.

Sladjana Milosavljević
Predsednik Volonterskog centra Prokuplje

Izvor: Volonterski centar Prokuplje