Беба освојила четири злата

Српски репрезентативци у стоном тенису за особе са инвалидитетом освојили су девет медаља на последња два светска купа, у Лашком и Братислави.

Српски репрезентативци у стоном тенису за особе са инвалидитетом освојили су девет медаља на последња два светска купа, у Лашком и Братислави.

У Словенији су одличне резултате забележиле стонотенисерке у класи Т-4. Борислава Перић Ранковић Беба освојила је злато, Нада Матић сребро, а Зорица Попадић бронзу. То се до сада никада није догодило, а пријатно је изненадила Зорица која до сада није освајала медаље на тако јаким турнирима.

Добру форму оне су потврдиле и у екипној конкуренцији освојивши злато. У одлучујућем сусрету победиле су словачко-енглески састав са 3:2. Од осталих наших представника у Словенији до четвртфинала су дошли Горан Перлић и Ана Првуловић. На овом светском купу је учествовало 400 такмичара из 46 земаља.

У Братислави су наши стонотенисери били још успешнији. Освојено је пет одличја, два у појединачној и три у екипној конкуренцији. Борислава Перић Ранковић је освојила злато у класи Т-4. То јој је био трећи узастопни тријумф на светским куповима ове сезоне. Нада Матић и Зорица Попадић стигле су до четвртфинала. Горан Перлић је у класи Т-2 освојио бронзу. Александар Радишић и Ана Првуловић су такмичење завршили у групи. Женска репрезентација у саству Перић Ранковић, Матић и Попадић освојила је екипно злато у класи  Т-4. Ана Првуловић је са Рускињом Надеждом Пуспишовом освојила екипно сребро у класама Т-1-2. До бронзе је стигла наша екипа у саставу Горан Перлић и Александар радишић у класи Т-2. У Братислави је учествовало 400 такмичара из 44 земље.

Уз такмичаре на овим светским куповима били су селектор Златко Кеслер и тренери Лазар Куртеш, Горан Коцић и Илија Ђурашиновић.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G.M.