Од лажних инвалида узето 86 милиона

– За само годину, ревизијом инвалидских пензија Министарство рада уштедело је 86 милиона динара – изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

– За само годину, ревизијом инвалидских пензија Министарство рада уштедело је 86 милиона динара – изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је истакао да ће се ревизија наставити докле год постоје инвалидске пензије, које ће бити константно провераване.

– Да је то урађено пре десетак година, замислите колика би била уштеда – рекао је Вулин, и нагласио да су нове пријаве за инвалидске пензије много боље документоване и да се сада пријављују само они који имају право на то.

Отварајући ординацију Фонда ПИО за медицинско вештачење, у којој ће се обављати вештачење за оцену радне способности и туђу негу и помоћ осигураника и корисника с подручја општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош, министар Вулин је истакао да се новом организацијом медицинског вештачења у Пријепољу наставља приближавање Фонда ПИО корисницима тих услуга који су до сада на преглед морали да путују у филијалу у Ужице.

Да подсетимо, Министарстрво за рад  започело је контроле доделе 320.000 инвалидских пензија. Тај посао није рађен од краја осамдесетих година прошлог века и контрола ће бити обављена до последњег случаја.

– Ја бих волео када бисмо могли казати да су 320.000 инвалидских пензионера стварно инвалидски пензионери, али као што је познато, неке инвалидске пензије су већ одузете – рекао је поводом почетка контрола министар Вулин

Напомињујући да се контрола не ради само да би се уштедело, Вулин је рекао да се она спроводи „да се никада више не би десило да се инвалидска пензија или било које друго давање државе може схватити олако и да се то може купити”. Вулин је додао да држава тиме хоће да покаже и да се непоштовање закона не исплати.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: E.Dn.