Medalje sva tri sjaja

Stonoteniseri Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom ostvarili su odličan rezultat na Svetskom kupu u italijanskom gradu Linjano, prvom ovogodišnjem međunarodnom takmičenju.

Stonoteniseri Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom ostvarili su odličan rezultat na Svetskom kupu u italijanskom gradu Linjano, prvom ovogodišnjem međunarodnom takmičenju. Izabranici selektora Zlatka Keslera i trenera Lazara Kurteša osvojili su tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji među 330 takmičera iz 39 zemalja.

Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju u klasi T-4, briljantnim nastupom i pobedom u finalu nad Brazilkom Oliveiro – 3:0. Srebrnu medalju osvojla je naša ženska ekipa u klasi T-4 sa Perićevom, Nadom Matić i Zoricom Popadić pošto su u finalu izgubile od švedsko-izraelske kombinacije – 2:3.

Naša takmičerka Sanja Mijatović, koja je debitovala za nacionalni tim u klasi T-3, osvojila je bronzu u tandemu sa Austrijankom Doris Mader.

Dobre rezultate postigli su Ana Prvulović i Goran Perlić plasmanom u četvrtfinala, kao i Nada Matić i Zorica Popadić.

– Ostvareni su solidni rezultati, jer znamo da je moglo bolje – kaže trener Kurteš. Međutim, to je prvi turnir ove godine, a i zbog bolesti je izostao Mitar Palikuća, koji bi, sasvim izvesno, osvojio medalju. Perićeva je bila standardno najbolja, a Mijatovićeva i Prvulovićeva su ostavile sjajan utisak.

Pripreme za Dansku

– Svetski kup u Italiji imao je za cilj da vidimo gde smo u ovom trenutku i na kojim elementima bi trebalo da poradimo kako bismo se što bolje pripremili za Evropsko prvenstvo u oktobru, u Danskoj – kaže Lazar Kurteš.

Naredno takmičenje za naše stonotenisere-invalide biće početkom maja u Laškom (Slovenija).

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI – Novi Sad

Autor: S. B.