Udovičić: „Izgradnja centra u Zrenjaninu važna za celu Srbiju“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je izgradnja trening centra za paraolimpijce u Zrenjaninu izuzetno važna ne samo za taj grad, već i Srbiju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je izgradnja trening centra za paraolimpijce u Zrenjaninu izuzetno važna ne samo za taj grad, već i Srbiju.

„Taj centar neće koristiti samo osobe sa invaliditetom, već će biti prilagođen svim sportistima, a ono što je bitno jeste da naši paraolimpijci dobiju trenažni centar za pripremu i gde će moći da dovode svoje kolege i suparnike iz drugih zemalja“, rekao je Udovičić posle sastanka sa gradonačelnikom Zrenajnina Čedomirom Janjićem.

„Na taj način bi bila poslata i jasna slika koliko vodimo brigu i o sportistima, mladim ljudima, ali i o tome koliko decentralizujemo sport iz glavnog grada“, dodao je on.

Udovičić nije želeo da kaže kada će centar biti završen, ali je, istakao da će izgradnja biti rađena u fazama, po svim pravilima svetskog paraolimpijskog centra i da će Zrenjanin biti prepoznatljiv kao grad koji vodi računa o mladima i sportistima.

Tema današnjeg razgovora bila je i izgradnja autodroma, za šta je Grad Zrenajnin spreman da ponudi lokaciju, a upitan hoće li grad naići na podršku tog ministarstva, Udovičić je rekao da je najpre neophodno napraviti detaljnu analizu.

„To jeste ideja, imamo prve korake i počeli smo sa pričom pre oko šest meseci na tu temu, a do same realizacije, u ovom trenutku, teško je pričati, ali je neophodno sagledati sve aspekte i onda doći do najadekvatnijeg rešenja“, kazao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta je istakao da je Zrenjanin grad koji je shvatio da „kroz izgradnju infrastrukture može može da profitira, da poveća prihod u budžetu, da poveća samu turističku ponudu i na taj način privuče što veći broj ljudi u grad“.

Udovičić je istakao da je ministarstvo započelo mnoge projekte, a da je kroz saradnju sa Kancelarije za mlade u Zrenajninu učestvovalo u zaštiti životne sredine, prikupljanju otpadnih guma, a da su reciklažom tih guma prikuljena finansijska sredstva koja će biti utrošena za izgradnju trim staze.

„Želimo da multisektorskim ulaganjem i pristupom aktiviramo sve mlade u svim gradovima Srbije, da pokažemo mladima da imaju mogućnost da biraju, da mogu da izaberu zdraviju sredinu, aktivniji život i doprinesu svom društvu“, kazao je Udovičić.

On se zahvalio gradonačelniku Zrenjanina na prepoznavanju strateških ciljeva Republike Srbije i prenošenju tih ciljeva na lokal.

Izvor: www.sportske.net

Izvor: Beta