Literalni konkurs za slepe

27

NOVI SAD – Novosadska Gradska organizacija slepih i slabovidih nagradila je 22. decembra pobednike literarnog konkursa „Pokaži pesmom i pričom kako prihvataš različitosti“. Na konkursu su učestvovale tri osnovne i dve srednje škole, sa sedamnaest radova od kojih su gotovo svi bili nagrađeni.

NOVI SAD – Novosadska Gradska organizacija slepih i slabovidih nagradila je 22. decembra pobednike literarnog konkursa „Pokaži pesmom i pričom kako prihvataš različitosti“. Na konkursu su učestvovale tri osnovne i dve srednje škole, sa sedamnaest radova od kojih su gotovo svi bili nagrađeni.

Kroz pesmu i prozu, učenici osnovnih i srednjih škola, trudili su se da ukažu na to da su bez obzira na različitosti, svi ljudi jednaki i da bi trebalo da imaju jednake uslove za život. Nagrađeni đaci kažu da ih je od samog nadmetanja mnogo više inspirisala tema konkursa.

Ovim konkursom, organizatori su želeli da vide koliko su đaci upoznati sa životom i radom osoba sa invaliditetom, pre svega kada je reč o slepima i slabovidima.

Iako je odziv učenika bio mali, organizatori kažu da će nastaviti sa sličnim projektima kako bi zainteresovali školarce i ukazali im na to da bez obzira na različitosti, svi živimo zajedno, a ne jedni pored drugih.

Izvor: www.rtv.rs

www.youtube.com/watch?v=ub6IwMMZnX0

 

Оставите одговор