Seminar o adaptivnom plivanju u Nišu

36

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u subotu, 13. decembra bio je organizovan seminar za trenere o obuci plivanja osoba sa fizičkim invaliditetom i njihovog uključivanja u rad sa plivačima bez invaliditeta.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u subotu, 13. decembra bio je organizovan seminar za trenere o obuci plivanja osoba sa fizičkim invaliditetom i njihovog uključivanja u rad sa plivačima bez invaliditeta.

Sadržaji jednodnevnog seminara bio je namenjen plivačkim trenerima i onima koji to žele da postanu.

Predavači su bili domaći autoriteti iz adaptivnog plivanja, paraolimpijskog plivanja i lideri domaće plivačke struke Milivoj Dopsaj, Marko Aleksandrović, Dragan Radovanović, Bojan Jorgić i Viktor Ristić – kažu organizatori.

Cilj seminara je bila edukacija plivačkih trenera u svrhu poboljšanja organizacije treninga i povećanja broja aktivnih plivača sa invaliditetom u Srbiji.

Seminar je organizovala Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS) uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Srbije, Plivačkim savezom Srbije, Udruženjem plivačkih trenera Srbije i Gradskom opštinom  Pantelej.

Izvor: www.juznevesti.com

Autor: Ljubica Stojanović

Оставите одговор