НАЈБОЉИ ЧАЧАНИ

17

На СЕНИ 22. Републичким спортским играма које су у организацији Савеза параплегичара и квариплегичара Србије одржане од 11.-13. септембра 2014. учествовало је 15 мушких и 6 женских екипа, са укупно 131 такмичар, који су се надметали у пикаду, стоном тенису, шаху и атлетици: бацању копља, диска и кугле.

На СЕНИ 22. Републичким спортским играма које су у организацији Савеза параплегичара и квариплегичара Србије одржане од 11.-13. септембра 2014. учествовало је 15 мушких и 6 женских екипа, са укупно 131 такмичар, који су се надметали у пикаду, стоном тенису, шаху и атлетици: бацању копља, диска и кугле. Најављене трке у колицима на 50 и 100 метара онемогућила је киша која је расквасила стазе за трку.
На спортском стадиону у Краљеву, који је прилагођен потребама овог традиционалног такмичења, отворене су игре и одржана такмичења у атлетици, а у хотелу „Термал“ одржана су такмичења у пикаду , стоном тенису и шаху.
Своје спортске вештине су показали такмичари удружња параплегичара и квадриплегичара из Београда („Ада Чукарица“), Чачка, Крагујевца („Крагуј“ и „Шумадија“), Краљева, Лесковца, Ниша, Новог Пазара, Параћина, Смедерева, Шапца, Ужица, Опова, Сомбора и Зрењанина. Гостовале и такмичиле су се и екипе из Федерације Босне и Херцеговине и из Македоније.
Највише спортске умешности и срчаности су показали такмичари из Чачка,(143 бода) Крагуј (136 бодова) и Шумадија (129 бода) из Крагујевца, Смедерева (134 бода) и Шапца (128 бодова), а свеукупни победник је екипа из Чачка, која је освојила 1. место у атлетици и мушка и женска екипа.
На играма су се такмичили и већ најављивани, успешни репрезентативци у атлетици: Митровић Драженко, Димитријевић Жељко, Митић Милош, Зарић Милош и стоном тенису: Владан Петковић, капитен екипе из Чачка.
Ову традиционалну спортску манифестацију је подржало Министарство за рад, запошљавење, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, и више друштвено одговорних компанија: Делта Фондација, Хемофарм Фондација, Грундфос доо Србија, Ортопедија Нови живот, Орсим, ЈП „Електромрежа Србије“ и др.
Владимир Пешић, помоћник министра за за рад, запошљавање, борачка и социјална питања напомиње да је, са једне стране, важно да се ови људи међусобно друже, а са друге, ове игре су права прилика да се представе нови параолимпијци који ће представљати нашу земљу и освајати медаље на паролимпијским играма.

Михаило Пајевић председник Савеза параплегичара и квадриплегичараСрбије каже да је највећи проблем са којим се свакодневно сусрећемо ,приступачност, и сервиси подршке: “Маса људи не би могла да се појави негде да немамо неког асистента. Закон о социјалној заштити је препознао тај проблем, али примена на локалном нивоу нажалост спорије иде и теже се примењује”.

Коначни резултати екипног такмичења
1. АТЛЕТИКА ЖЕНЕ екипно: 1. место Чачак; 2. место Крагуј из Крагујевца; 3. место Шабац
2. АТЛЕТИКА МУШКАРЦИ екипно: 1. место Чачак; 2. место Шумадија из Крагујевца; 3. место Крагуј из Крагујевца;
3. ПИКАДО ЖЕНЕ екипно: 1. место Крагуј из Крагујевца; 2. место Чачак; 3. место Смедерево
4. ПИКАДО МУШКАРЦИ екипно: 1. место Краљево; 2. место Крагуј из Крагујевца; 3. место Шабац

5. СТОНИ ТЕНИС ЖЕНЕ екипно: 1. место Зрењанин; 2. место Чачак; 3. место Смедерево
6. СТОНИ ТЕНИС МУШКАРЦИ екипно: 1. место Смедерево; 2. место Ниш; 3. место Лесковац
7. ШАХ МУШКАРЦИ екипно: 1. место Шумадија из Крагујевц; 2. место Чачак; 3. место Смедерево
8. УКУПНИ РЕЗУЛТАТИ ЖЕНЕ: 1. место Чачак; 2. место Крагуј из Крагујевца; 3. место Шабац
9. УКУПНИ РЕЗУЛТАТИ МУШКАРЦИ: 1. место Смедерево; 2. место Шумадија из Крагујевца; 3. место Чачак
10. КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ МУШКАРЦИ + ЖЕНЕ: 1. место Чачак; 2. место Крагуј из Крагујевца; 3. место Смедерево

Izvor: Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije

E-pošta : spiks@sezampro.rs

URI    : http://www.spiks.org.rs

Оставите одговор