Podrška majci bolesnog deteta

31

Beograd — Zaštitnik građana Saša Janković podržao je Goricu Petrović,koja je iz Banje Koviljače peške krenula u Beograd, kako bi skrenula pažnju na probleme bolesne dece.

Beograd — Zaštitnik građana Saša Janković podržao je Goricu Petrović, koja je iz Banje Koviljače peške krenula u Beograd, kako bi skrenula pažnju na probleme bolesne dece.

Majka se na put dug 150 kilometara, do Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja uputila jer njena bolesna devojčica živi u nehumanim uslovima, nakon što im je tokom majskih poplava kuća uništena.

„Ta majka je potpuno u pravu i njen gest je za svako poštovanje. Pre više od godinu dana Narodnoj skupštini podneo sam predloge dva zakona radi veće podrške deci sa invaliditetom i teškoćama u razvoju i deci oboleloj od teških i retkih bolesti i njihovim porodicama“, rekao je Janković.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima on navodi da se ti predlozi nisu našli na dnevnom redu parlamenta zbog protivljenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva finansija.

Janković je dodao da Ministarstvo za rad nije pripremilo bolja zakonska rešenja od onih koje je on predložio što je obećalo da će učiniti.

„Roditelji i deca više ne mogu, niti treba da čekaju, već administracija treba da radi svoj posao ili odgovara za nerad“, stav je Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana podneo je 7. maja prošle godine Skupštini Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Izvor: www.b92.net

Izvor: Tanjug

Оставите одговор