U Peking po nove medalje

32

Srpski stonoteniseri spremni za Svetsko prvenstvo

Stonoteniska reprezentacija Srbije, u konkurenciji sportista sa invaliditetom, uspešno je privela kraju pripreme za Svetski šampionat u Kini i sutra kreće put Dalekog istoka.

To nam je potvrdio selektor reprezentacije Zlatko Kesler i saopštio spisak putnika za Peking.

Srbiju će reprezentovati petoro takmičara koji su odličnim rezultatima, brojem osvojenih poena i plasmanom na svetskoj rang-listi izborili učešće na Svetskom prvenstvu. To su: Borislava Perić – Ranković, Nada Matić, Zorica Popadić u ženskoj, i Mitar Palikuća i Goran Perlić u muškoj selekciji, kao i treneri Lazar Kurteš i Goran Kocić.

– Očekivanja su da osvojimo medalju i nastavimo tradiciju uspeha. Tu, pre svega, mislim na našu ženski ekipu i Borislavu Perić – Ranković u pojedinačnoj konkurenciji, dok bi Mitar Palikuća, takođe, mogao da stigne do odličja, s obzirom na to da je trenutno petoplasirani na svetskoj rang-listi – nada se selektor Kesler.

Naši reprezentativci će posle slobodnog vikenda, danas imati laganiji trening pre nego što sutra otputuju za Kinu. Svetsko prvenstvo se održava od 8. do 14. septembra, pa po proceni selektora imaće dovoljno vremena da se aklimatizuju i pripreme za takmičarske nastupe.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI – Vojvodina

Autor: S. B.

Оставите одговор